Фото: Shutterstock

Valsts policija (VP) aizturējusi 2003. gadā dzimušu sievieti un 2000. gadā vīrieti, kuri 8. maijā aplaupīja kādu skaistumkopšanas salonu, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Likumsargi skaidroja, ka 8. maijā VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvaldes amatpersonas saņēma informāciju par kāda skaistumkopšanas salona darbinieces aplaupīšanu Rīgas centrā, kur kāda kliente, būdama neapmierināta ar procedūrās gūto rezultātu, samaksāto naudas summu vēlējās atgūt. Saņemot skaistumkopšanas speciālistes atteikumu, 2003. gadā dzimusī kliente ar darbinieci nolēma izrēķināties citādākā veidā, salonā ierodoties kopā ar savu dzīvesbiedru – 2000. gadā dzimušu vīrieti. Pielietojot vardarbību un piedraudot ar elektrošokeri, salona darbiniecei tika nolaupīti naudas līdzekļi 350 eiro apmērā.

Tajā pašā dienā tika noskaidrota aizdomās turēto personu iespējamā atrašanās vieta un sadarbībā ar VP Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirkņa likumsargiem, personas aizturētas Jēkabpils novadā. Veicot sankcionētu kratīšanu, 2003. gadā dzimušās sievietes un 2000. gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā tika atrasta un atgūta daļa no nolaupītās naudas, kā arī izņemts aizdomīga satura maisījums, iespējams, narkotiskas vielas, kas nodots ekspertīzei.

Jāpiemin, ka 2000. gadā dzimušais vīrietis iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par administratīvajiem pārkāpumiem.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas, proti, par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Tāpat aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !