Фото: AFP/Scanpix/LETA

Par Latvijas basketbola izlases spēka uzbrucēju Rolandu Šmitu interesi izrāda ULEB Eirolīgas regulārā čempionāta trešais spēcīgākais klubs "Monaco", raksta medijs "bebasket.fr".

“Monaco” lūko pastiprināt sastāvu ar garo spēlētāju, kurš ir spējīgs ar augstu precizitāti trāpīt metienus no distances. Šmits aizvada labu sezonu Lietuvas basketbola grandā Kauņas “Žalgiris”, kas arī šogad nespēja iekļūt Eirolīgas izslēgšanas spēlēs. Latvietis vidēji mačā izcēlās ar 10,5 punktiem, metienus no spēles realizējot ar 51 % precizitāti, bet tālmetienus trāpot ar 37 % precizitāti, un izcīna 4,2 atlēkušās bumbas.

Iepriekš tika ziņots, ka Šmits ar “Žalgiris” noslēdzis līgumu līdz 2025./2026. gada sezonas beigām.

“Bebasket” norāda, ka Šmita spēja spēlēt gan spēka uzbrucēja, gan centra pozīcijās viņu padara par ļoti piemērotu spēlētāju “Monaco” vienībai, jo viņš veiksmīgi varētu spēlēt līdzās citiem komandas garajiem spēlētājiem.

“Monaco” ir ambicioza komanda, kuras līderis ir viens no Eirolīgas visu laiku labākajiem spēlētājiem Maiks Džeimss. Šajā sezonā vienībā spēlē arī bijusī NBA zvaigzne Kemba Volkers, kuram gan pirmā sezona Eirolīgā nav veiksmīga, vidēji mačā gūstot tikai 4,4 punktus.

Šajā regulārajā čempionātā “Monaco” ar 23 uzvarām 34 spēlēs kopvērtējumā ieņēma trešo vietu, bet izslēgšanas spēlēs tā tiksies ar Stambulas “Fenerbahce”.

Pirms pievienošanās Kauņas komandai Šmits pārstāvēja "Barcelona" kopš 2017.gada, tobrīd noslēdzot vienošanos uz pieciem gadiem. Pēc pavadīta pirmā gada uz īres tiesībām Fuenlavradas "Montakit" komandā viņš nākamajās četrās sezonās "Barcelona" vienībā aizvadīja 107 ULEB Eirolīgas mačus, kuros vidēji guva 4,6 punktus un izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas, bet Spānijas augstākās līgā (ACB) viņš šosezon vidēji izcēlās ar 5,3 punktiem un 3,1 atlēkušo bumbu.

Pagājušajā sezonā Latvijas basketbolists kļuva par Spānijas čempionu, bet pēdējās četrās sezonās kopā ar "Barcelona" kļuva par trīskārtēju Spānijas Karaļa kausa ieguvēju.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !