Vakar daļa Latvijas iedzīvotāju ar aizrautību sekoja līdzi notikumiem Turcijā, basketbola laukumā, kur Latvijas valstsvienība lieliskā spēlē ar rezultātu 94:76 uzvarēja Lietuvas komandu. Tā kā Lietuvas izlase ne tikai ir olimpisko spēļu medaļu ieguvēja, bet arī tradicionāli ļoti neērts pretinieks Latvijas izlasei, uzskatu, ka šo uzvaru svarīguma ziņā var pielīdzināt Latvijas hokejistu uzvarai 2000.gada maijā pret Krieviju.
Līdz ar to Latvija ir iekļuvusi Eiropas čempionāta astoņu komandu skaitā un ceturtdien mērosies spēkiem ar Dienvidslāvijas vienību.

Diemžēl basketbols popularitātes ziņā ne tuvu netiek līdzi hokejam. Lai gan Latvijā daudz lielāks skaits iedzīvotāju spēlē basketbolu, t.sk. strītbolu, nekā hokeju, fanošana par basketbolu joprojām ir simboliska un analoģiska futbolam [kurā mūsējie stabili turas ap 100.vietu pasaulē]. Pēc spēles Rīgā praktiski nekas neliecināja par Latvijas uzvaru, varbūt tika uzsaukti tikai daži papildus tosti alus dārzos un krogos;)

deutche_welle_video

Salīdzinājumam – 1999.gada vasarā Viļņā Baltijas studentu dziesmu svētku gājiena laikā ielas bija pustukšas. Ne jau tāpēc, ka lietuvieši būtu kormūzikas nīdēji, bet gan tādēļ, ka tai pat laikā notika Eiropas čempionāta kārtējā spēle ar Lietuvas piedalīšanos. Vērot savas komandas spēli – svēta lieta! Kāpēc gan Latvijā tas notiek tikai hokejā?

Vai ceturtdienas vakarā Rīgas (un ne tikai) bāri varēs cerēt uz lielāku līdzjutēju interesi?

Savus rakstus Jūs varat iesūtīt uz adresi: ziepjukaste@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!