Foto: Mango

Svētdien, 4. septembrī, Skonto hallē tika dots starts jaunajam telekompānijas TV3 veidotajam šovam Mūsu zelta dziesma, kurā desmit nedēļu garumā ar žūrijas un skatītāju palīdzību tiks meklēta visu laiku populārākā latviešu dziesma.

Šovā, kura vadīšana uzticēta populārajam pašmāju jokdarim Fredim jeb Andrim Freidenfeldam, piedalīsies desmit jau zināmu popularitāti iemantojuši dziedātāji, bet šoreiz atšķirībā no citiem šoviem balsošana notiks nevis par personībām, bet gan par viņu izpildītajām kompozīcijām.

Pirmajā raidījumā skatītājiem bija iespēja jaunās skaņās dzirdēt savulaik ansambļa Eolika dziedāto hitu Zemeņu lauks, ko izpildīja Emīls Balceris, Andra Ērgļa versiju par grupas Apvedceļš dziesmu Zemenes, Samantas Tīnas izpildīto Labvēlīgā tipa kompozīciju Omnibuss, Kārļa Būmeistera jeb Kažas versiju par Līvu Zīlīti un Valtera Frīdenberga dziedāto grupas Otra puse hitu Pēc lietus.

Tāpat uz skatuves kāpa Ivo Fomins ar Andra Ērgļa savulaik milzu popularitāti guvušo kompozīciju Ripoja akmens un mazāk zināmā dziedātāja Dace Upīte, kura izpildīja dziesmu Vēl ir laiks.

Jau pirmajā šova raidījumā tika noskaidrotas trīs kompozīcijas, kuras iekļūs pusfinālā - vienbalsīgu žūrijas un skatītāju atbalstu guva jaunās dziedātāja Elīnas Seiles izpildītais Dūdieviņš, bet tāpat pusfinālā iekļuva arī Nikolaja Puzikova dziedātā Cielaviņa un Diānas Pīrāgs izpildītā dziesma Par rozēm.

Šova atklāšanas raidījumā trim pastāvīgajiem žūrijas locekļiem - muzikoloģei Daigai Mazvērsītei, tērpu māksliniecei Elitai Patmalniecei un diriģentam Intam Teterovskim - bija pievienojušies arī mūziķi Ingus Ulmanis, Aigars Grāvers, Aigars Krēsla, Igo un citi, kā arī komponisti Zigmars Liepiņš, Jānis Strazds un Dailes teātra aktieris Jānis Paukštello, kuri ne tikai vērtēja dziesmu izpildījumu, bet arī dalījās atmiņās par dziesmu tapšanu.

Starp Mūsu zelta dziesmas pirmā raidījuma skatītājiem bija arī TV6 Karsto laika ziņu vadītājas, savulaik Mis Latvija titulu ieguvusī Ieva Lase, mūziķa Andra Kiviča bijusī draudzene Agnese Karpoviča ar jauno pavadoni, kā arī dziedātāja Olga Rajecka, kura raidījuma izskaņā kopā ar Uģi Rozi kāpa arī uz skatuves, un citi mūzikas mīļotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!