Foto: DELFI

Trešdiena, 5. septembris, ir svinību diena veselam pulciņam Latvijas jauno mūziķu – šajā dienā aprit tieši gads kopš Latviju pārņēma realitātes šova Okartes skatuve neprāts. Mūziķi nekautrējas atzīt – šovs ļoti noderējis karjeras veidošanā.

"Mans visvērtīgākais ieguvums no Okartes skatuves ir cilvēki. Šovā esmu ieguvis trīs, četrus draugus, kurus satieku gandrīz katru dienu un priecājos ar viņiem kontaktēties. Jā, lielos vilcienos, runa ir par grupas nu un puišiem un Kikī (Kristīni Pāži)," sarunā ar DELFI Izklaide uz gada laikā sasniegto atskatās viens no šova pirmās daļas spilgtākajiem dalībniekiem Didzis Bordo (attēlā kopā ar Kašeru).

Viņš spriež, ka šovs, protams, devis arī lielāku atpazīstamību, taču, tā kā Didzis kā mūziķis bijis pazīstams arī iepriekš, viņu pēkšņi par slavenību Okartes skatuve padarījusi nav.

"Nevaru teikt, ka šovs mani mainīja muzikālā ziņā, drīzāk tie bija neierastie apstākļi, kas mani mainīja kā cilvēku. Līdzīgi kā cilvēki mainās, atnākot no armijas, tie mainās pēc četriem šovā nodzīvotiem mēnešiem. Cilvēki mijiedarbojas ar tiem, kuri viņiem diendienā ir apkārt, tāpēc neviens no mums nevar teikt, ka šovā nav mainījies," uzskata Didzis.

Analizējot to, kuram no jaunajiem talantiem Okartes skatuve devusi visvairāk, Didzis ir pārliecināts, ka ir divi lieli ieguvēji. "Tie noteikti ir Sabīne un Kašers. Tieši viņi no šova ieguvuši visvairāk - viņi bija vislabākie tipāži, kuri visveiksmīgāk iederējās attiecīgajā šovbiznesa nišā," uzskata Didzis.

Viņš pats nekādā gadījumā nenožēlo to, ka piedalījies šovā, kas kļuva par vienu no galvenajiem Latvijas mūzikas notikumiem un radīja daudzas jaunas zvaigznes. "Jebkurš laiks ir noderīgs, un visa šovā gūtā pieredze ir ļoti vērtīga. Man bija noderīgi tīri cilvēciski paskatīties uz sevi no malas," teic Didzis.

Jauno talantu bums Latvijā sākās 2011. gada 5. septembrī, kad uz dzīvi LNT studijā ieradās 24 līdz tam plašai sabiedrībai nepazīstami jaunieši. Pēc pāris mēnešiem viņi jau bija superzvaigznes, bet seši laimīgie turpināja televīzijā gozēties arī nākamajā pusgadā, kad šovs piedzīvoja otro sezonu, padarot par supernovām vēl veselu plejādi jauno censoņu.

Prieku par laimīgo gadu sociālajos portālos neslēpj arī citi okartieši - jaunieši spriež, ka ar Okartes skatuvi viņiem sākusies jauna, skaista dzīve un dalās priekā par daudzajiem sasniegumiem.

Galerijā: krāšņākie kadri no talantu pilnā gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!