Foto: AFI
Populārais latviešu aktieris Ivars Kalniņš (attēlā) savulaik pacēlis roku pret savu sievu, lietuviešu izcelsmes aktrisi Aurēliju Anužīti, kad viņa gaidījusi abu kopējo bērniņu, atsaucoties uz anonīmu avotu stāstīto, ziņo Krievijas mediji.

Daudzu sieviešu pielūgtais aktieris precējies trīs reizes - ar pirmo sievu mūziķi Ilgu Kalniņu viņš laulībā nodzīvoja 20 gadus, un šajā kopdzīvē dzimušas divas meitas, otrā aktiera sieva Aurēlija Anužīte dāvāja viņam dēlu Miku, bet šobrīd 61 gadu vecais Kalniņš dzīvo laulībā ar juristi Lauru Magaznieci (32), kura 2002. gada septembrī laida pasaulē abu meitu Dārtu Luīzi.

Jau agrāk masu medijos biju izskanējušas runas par populārā aktiera nesavaldīgo dabu un tieksmi iekaustīt sievietes, bet šoreiz kāds Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktieris, kurš vēlējies palikt anomīms, laikrakstam Экспресс газетa atklājis šokējošus faktus par 1998. gadā šķirtās pašmāju seksa simbola un lietuviešu skaistules laulības aizkulisēm.

Deviņdesmito gadu sākumā Lietuvā dzimusī aktrise Kalniņa dēļ pārcēlās uz Rīgu, šeit apguva latviešu valodu, ieguva pilsonību un sāka strādāt JRT. Tolaik pašmāju medijos aktieru pāris tika dēvēts par efektīvāko zvaigžņu pāri Latvijā, bet pēc septiņiem gadiem laulātie pieņēma lēmumu šķirties.

"Jā, es atceros Aurēliju. Viņa bija ļoti jauka sieviete, vienmēr sveicināja un nekad nekavēja mēģinājumus. Uz teātri viņu atveda Kalniņš, jo viņi dzīvoja kopā. Bija redzams, ka viņa vīrieti spēcīgi mīl, vienmēr centās viņam pieskarties," senos notikumus atcerējies kāds no JRT vecās paaudzes aktieriem, kuram radies iespaids, ka sieviete no sava vīra ir ļoti atkarīga.

"Viņš par savu sievu bija 24 gadus vecāks un ar milzīgu autoritāti. Viņa cilvēku klātbūtnē nekad ar vīru nestrīdējās, bet viņš gan sievu lamāja. Gadījās arī, ka sita. Pļaukas viņa saņēma pat teātrī, par ko zināja visi teātra darbinieki," atklāj aktieris un Kalniņa vardarbību skaidro ar viņa pārmērīgo popularitāti un sievas aizrādījumiem par viņa aizraušanos ar izklaidēm un alkoholu.

"Atceros, ka reiz strādāju un sadzirdēju kņadu. Aizskrēju turp un skatos - kautiņš, Ivars bija sagrābis Aurēliju aiz matiem un vilka pie sevis, bet vēlāk spēcīgi atgrūda. Es aizgāju, jo domāju, ka, ja iejaukšos, būšu vainīgais. Tā tomēr ģimenes lieta. Neilgi pēc tam viņi izšķīrās," stāstījis aktieris.

"Aurēlija bija ļoti pacietīga sieviete. Visu turēja sevī, un tikai vienu reizi sāka raudāt," sarunā ar laikrakstu Экспресс газетa atcerējies ārsts, kurš aktrisi novērojis grūtniecības laikā. Tieši viņš atklājis, ka kādas apskates laikā uz sievietes rokām pamanījis zilumus. "Es viņai prasīju, no kurienes zilumu, un viņa atzina, ka viņai ir problēmas ģimenē un ka ir nogurusi no pretenzijām un strīdiem," laikrakstam pastāstījis ārsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!