Foto: Privātais arhīvs
Atlikušas dažas dienas līdz zīmīgajam 21. decembrim, ko daļa cilvēces gaida ar patiesām bažām, savukārt citi par kārtējo pastardienu dzirdētos pareģojumus uzlūko vien ar neslēptu ironiju. Mītiskā datuma izpētei pievērsies arī pašmāju astrologs Ivo Puriņš, kurš nesen atgriezies no ekspedīcijas uz seno maiju civilizācijas šūpuli - Gvatemalu.

21. decembrī noslēgsies viens no maiju kalendāra cikliem

"Ar domubiedriem jau vairākus gadus strādāju pie temata, kas saistīts ar mūsu senču zināšanām par pasaules vēsturiskajiem procesiem ne tikai fiziskā, bet arī garīgā dimensijā.

Maiju civilizācija, kā vēsta vēstures dokumenti un raksti, glabā zināšanas par pasaules pirmsākumiem. Viņi paši apgalvo, ka tās viņiem nodevuši dievi, savukārt pasaulē valda dažādi mīti, ka šīs zināšanas tiek glabātas jau kopš Atlantīdas laikiem vai tās atstājuši citplanētieši.

Patiesībā maiju kalendāru veido astoņpadsmit laika līnijas jeb pavedieni, ko glabā senā maiju civilizācija Meksikas, Gvatemalas un Hondurasas teritorijā, kur pabiju arī es ar saviem domubiedriem.

Dažādās Gvatemalas ciltīs šīs zināšanas līdz mūsdienām ir saglabājušās kopš antīkiem laikiem. Daļa no tām ir ierakstītas īpašos kodeksos un maiju hieroglifos, fiksējot arī informāciju par šī gada 21. decembri.

Šo datumu apvij neskaitāmi mīti, un daudzi cilvēki gaida pasaules galu, jo vienīgais, ko viņi zina par maiju kalendāru, ir tas, ka tas it kā beidzas. Patiesībā šis uzskats ir pilnīgi aplams, jo maiju kalendārs ir ciklisks, un, vienam posms noslēdzoties, vienkārši sekos nākamais.

Gvatemalā, kas ir maiju civilizācijas kultūrvēsturisko liecību centrs, neviens pasaules galu negaida, un par dažādajām ģeofiziskajām katastrofām, piemēram, plūdiem vai vulkānu izvirdumiem, ar ko cilvēki gadu gaitā tiek baidīti, maiji vispār neko nav teikuši," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Puriņš.

Maiju kalendāru vieno līdzība ar Lielvārdes jostu

Papildu interese par seno maiju liecībām astrologam radusies, jo Puriņš pamanījis vairākas maiju kalendāra līdzības ar senlatviešu glabātajām zināšanām par pasaules fiziskajiem un garīgajiem procesiem.

"Maiju kalendāru savā praksē izmantoju jau divpadsmit gadu. Kādreiz es strādāju tikai kā astrologs, bet sapratu, ka maiju kalendārs ir daudz vienkāršāka un efektīvāka sistēma, lai palīdzētu cilvēkiem risināt problēmas un redzētu to pagātni un nākotni.

Maiju kalendārs ir universāls laika telpas kods, kurā var izlasīt gan katra cilvēka personisko ziņu kodu, gan tā veidotās laika līnijas, kurās veidojas cilvēka dzīve

Latvijā šīs zināšanas par laika līnijām, pēc kurām iespējams paredzēt dažādus notikumus ne tikai individuālu cilvēku dzīvē, bet arī valstu un nāciju mērogā, daļēji ir ieaustas Lielvārdes jostā. Tomēr pat tie, kas šos rakstus prot izlasīt, pēc Lielvārdes jostas nespēs noteikt svarīgākos atskaites punktus, ko savukārt sniedz maiju kalendārs.

Visinteresantākais ir tas, ka šīs līnijas strādā krietni efektīvāk nekā rietumu astroloģija, un, kad pirms četriem gadiem šīs senās civilizācijas glabātās zināšanas sākām likt kopā ar Latvijas kultūrvēsturisko informāciju, saskatījām tajā pārsteidzošas paralēles.

Piemēram, viens no svētākajiem Kichi reģionā pielietotajiem simboliem ir mūsu pašu auseklītis, un tādi ornamenti un raksti, kādi ir Latvijā, ir sastopami arī daudzviet citur Gvatemalā," atklāj Puriņš.

Maiji pareģo planētas elektromagnētisko un ģeodēzisko procesu izmaiņas

Viesojoties Gvatemalā, astrologs noskaidrojis arī papildu informāciju no maiju vecajiem par kalendāra uzbūvi un tā sniegtās informācijas ticamību.

"Maiju kalendārs tā idejiskajā līmenī ir tāds pats kā mūsu pie sienas pieliekamais noplēšamais kalendārs. Kad tā lapas beidzas, it kā tiks paņemts nākamais, kurā iekļauta arī cilvēces tālākā nākotne.

Kalendāru veido divas daļas jeb divi atsevišķi kalendāri. Viens ietver trīs simti sešdesmit dienu ciklu, otrs - divsimt sešdesmit.

Divsimt sešdesmit dienu garais kalendārs ir saistīts ar Saules elektromagnētiskajiem cikliem, savukārt trīs simti sešdesmit dienu garais - ar Zemes ģeodēziskajiem cikliem un tiek dēvēts par nemainīgo kalendāru, kas radies un turpināsies mūžībā kopš pasaules radīšanas laikiem.

Kalendāra sniegtā informācija attiecīgi ir atkarīga no šiem planētas elektromagnētiskajiem un ģeodēziskajiem procesiem, kas tuvākajā nākotnē piedzīvos izmaiņas," skaidro astrologs.

Cilvēci sagaida jauns laikmets

"Decembra beigās gaidāma jaunas ēras iestāšanās un ritmu maiņa, jo mainīsies Saules starojums. Šo notikumu maiji uztver kā svētkus un jau kopš 21. novembra veic dažādus svētku rituālu, kas savu kulmināciju piedzīvos 30. decembrī.

Šeit ir rodama arī saistība ar latviešiem tik zīmīgo skaitli - trejdeviņi. Arī maijiem ir tumsas un gaismas spēki, un no 21. novembra sācis iestāties gaismas laikmets. Tas ir pats iesākums, un šis process turpināsies trīsdesmit deviņas dienas līdz 30. decembrim, veidojot tā saucamo pirmo impulsu.

Tālāk sekos nākamais impulss, kas ilgs trīsdesmit deviņas nedēļas. Pēc šī posma nāks trīsdesmit deviņu gadu periods, kura laikā 2052. gadā pilnībā iestāsies un noformēsies gaismas laikmets," atklāj Puriņš.

Nākotnē gaidāmas mutācijas cilvēku ģenētikā

Kā stāsta astrologs, laikmetu maiņas rezultātā pakāpeniski tiks iespaidota cilvēku ģenētika, kas savukārt mainīs cilvēku garīgo attīstību, liekot pāriet uz jaunu evolūcijas pakāpi mutāciju rezultātā.

"Maiju kalendārs skaidro Saules starojuma izmaiņas, un tā kā visa mūsu eksistences sistēma ir no tā atkarīga, mainīsies cilvēka ģenētika, rodoties mutācijām.

Iestājoties jaunai ērai, cilvēki sāks mainīties kā suga, ieejot augstākā attīstības pakāpē garīgās evolūcijas jomā. Celsies cilvēku dvēseliskums un palielināsies savas misijas apzināšanās šai dzīvei," atklāj Puriņš.

Maiju kalendāru izmanto politiķi pasaules pārvaldīšanā

Tāpat astrologs izteicis arī savus pieņēmumus par laikmetu maiņas radītajām sekām cilvēku fiziskajā ikdienā.

"To, kāds būs jaunā gaismas laikmeta fiziskais iznākums un sekas cilvēku reālajā dzīvē, ir samērā grūti prognozēt. Mani pētījumi pēdējo sešu gadu laikā ļauj secināt, ka cilvēki, kas pārvalda pasauli un nosaka politiku pašā augstākajā līmenī, jau kopš laika gala izmanto seno maiju zināšanas.

Pasaules kārtībai svarīgi politiski un ekonomiski jautājumi tiek izlemti dienās, kas pēc maiju kalendāra ir kā vislabvēlīgākās, lai valdnieku pieņemtie lēmumi netiktu apstrīdēti. Uzskatu, ka cilvēki, kas pārvalda pasauli un nosaka tās politiku, izmantojot šīs slepenās zināšanas, vēlas ieviest citu pasaules pārvaldes sistēmu.

Pasaulē pamazām veidojas finansiālā krīze, kas būs vēl iespaidīgāka nekā Lielā depresija, kas aizsākās Amerikā trīsdesmito gadu sākumā.

Pieņemu, ka pasaules vadošie spēki maiju zināšanas izmantos, lai kardināli mainītu situāciju pasaules politikā un novirzītu cilvēku prātus ar masu informācijas līdzekļu palīdzību tā, lai to pieņemtie lēmumi šķistu kā vēlami un likumsakarīgi nevis pasaules pārvaldītājiem izdevīgi," prāto astrologs.

Elektrības zudums iespējams, tomēr nav prognozējams

Saistot maiju kalendāra skaidroto planētas elektromagnētisko un ģeodēzisko procesu nozīmi, Puriņš analizē arī iespējamo elektrības zudumu.

"Tā kā mainās Saules magnētiskais starojums, kas atsevišķās zemeslodes daļās var kļūt stiprāks, iespējams radīsies traucējumi komunikācijas iekārtās.

Saule tomēr ir milzīgs kosmiskais ķermenis, tāpēc šis elektrības zudums ir iespējams, tomēr diez vai kādam uz pasaules ir tik dziļas un precīzas zināšanas maiju kalendāra tulkošanā, lai noteiktu precīzu datumu un dienu, kad un kādā apmērā šis elektrības zudums un traucējumi tehnoloģijās radīsies.

Elektromagnētiskās Saules vētras visizteiktākās būs periodā no 2013. līdz 2017. gadam, to ieskaitot.

Savukārt viens no gadiem, kad šīs Saules enerģētika būs visspēcīgākā, ir 2013. gada periods laika posmā no 13. līdz 17. decembrim. Iespējams, tieši tad jutīsim traucējumus elektronisko iekārtu kontaktos," pieļauj astrologs.

Foto galerijā: Ivo Puriņa ceļojums uz Gvatemalu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!