Foto: DELFI

Pirmdien, 23. jūlijā, pie Dzintaru koncertzāles risinājās jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2012 dalībnieku uzstāšanās kārtas numuru izloze, kas galu galā izvērtās jautrā un atraktīvā burziņā.

Pirmdienas vēlā vakarā visu 14 valstu pārstāvji pulcējās pie netālu no Dzintaru koncertzāles uzstādītā Jaunā viļņa pulksteņa, lai noskaidrotu, kādā secībā būs jāuzstājas konkursa trešajā dienā, kad tiek izpildītas oriģinālkompozīcijas.

Laiku līdz Jaunā viļņa pulksteņa palaišanai un kārtas numuru izlozei atraktīvie jaunieši kavēja, izpildot pasaulē populāru dziesmu popūriju, tādējādi demonstrējot gan savas skanīgās balsis, gan publikas izklaidētāju talantu.

Lai gan konkursa rīkotāji uzsver, ka visiem Jaunā viļņa konkursantiem ir iespējas kļūt par zvaigznēm, jau pirms izšķirošās cīņas sākuma starp jauniešiem parādījušies līderi - kopīgajā sadziedāšanās reizē toni uzdeva un turēja galvenokārt Baltkrievijas pārstāve Aleksandra Bartašēviča, Kazahstānas puišu grupa The Jigits, kā arī viesi no Meksikas - puišu trijotne Los Rumberos.

Šo valstu pārstāvji bija tā sajūsminājušies par visu notiekošo, ka vienā brīdī laidās jautrā dejā, skanot pārējo dalībnieku uzmundrinājuma aplausiem un skatītāju ovācijām.

Starp izlozes skatītājiem plašā pulkā bija dalībnieku radinieki un draugi, kuri ieradušies Jūrmalā atbalstīt jaunos talantus, bet skatītāju pūlī grozījās nejauši garāmgājēji, kurus bija pievilinājušas dalībnieku skanīgās balsis.

DELFI Izklaide jau ziņoja, ka konkurss Jaunais vilnis 2012 tiks atklāts otrdienas, 24. jūlija, pēcpusdienā, kad visi jūrmalnieki un pilsētas viesi tiek aicināti kļūt par aculieciniekiem par tradīciju kļuvušajam svētku gājienam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!