Ukraiņu sieviešu organizācija FEMEN turpina savu uzvaras gājienu pa Eiropu – nupat beidzās viņu turneja pa Franciju un Itāliju, aktīvistes protestēja Vatikānā zem pāvesta balkona, bet tagad viņas nonākušas arī Šveices pilsētā Cīrihē.

Puskailas izejot pilsētas centrālajā Sihlquai strasse, ukrainietes stādināja automašīnas un skandēja frāzes "Sieviete nav prece", un šīs dienas protesta akcija bija atbalsts cīņā pret sutenerisma industriju.

Šoreiz puskailajām ukrainietēm pievienojās arī vietējās sociāli aktīvās sievietes - Šveices Radikāli liberālās partijas aktīvistes, kuras, solidarizējoties ar FEMEN, kailām krūtīm klīda pa dzimto pilsētu.

Atšķirībā no Ukrainas miličiem Šveices kārtībsargi nemetās puskailajām sievietēm virsū un pat necentās viņas arestēt par vārda brīvību un publisku atkailināšanos - šveiciešu policisti mierīgi noskatījās, vai neizcelsies kādi nopietnāki incidenti, un pēc akcijas beigām izklīda.

Akcijas ietvaros FEMEN meitenes no Šveices valdība pieprasīja slēgt visus bordeļus, ieviest kriminālatbildību par sutenerismu un prostitūtu pakalpojumu izmantošanu. Kā liecina prakse, Šveicē nestrādā gandrīz neviena šveiciešu prostitūta - visas viņas ir iebraucējas no nabadzīgām Austrumeiropas un Latīņamerikas valstīm.

"Meitenes no Austrumeiropas tiek nelegāli pārvadātas furgonos kopā ar gaļu, izmitinātas necilvēcīgos apstākļos, pēc tam kā aitas sašķirotas, kura ies stāvēt uz ielas, bet kura paliks "strādāt" kabarē. Tas viss iet roku rokā ar vardarbību pret sievietēm, narkomāniju, alkoholizāciju, slimībām un kriminālu. Ir laiks to pārtraukt," teikts FEMEN oficiālajā paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!