Čeļabinskas apgabala izmeklēšanas dienests ierosinājis krimināllietu par "izvirtušām bērnu ballītēm", kas notiek vietējā naktsklubā Garage Underground - tur tiek rīkotas putu ballītes, kuru laikā esot vērojams morāls pagrimums un atkailinātas ķermeņa daļas.

Federāla mēroga skandāls aizsākās pēc tam, kad viens no interneta lietotājiem savā blogā publicēja visai dzēlīgas atsauksmes par šiem Čeļabinskas bērnu pasākumiem un publiskai apskatei izlika arī fotogrāfijas.

Klubā fotografētajās bildēs redzams, kā pusaudži ar grūtībām sniedzas pāri letei, 13 līdz 14 gadus vecas meitenes, kas lokās ap stabiem, klaiņo apkārt apakšveļā, kā arī tāda paša vecuma puišeļi, kas "iekāres pilnām acīm" apskauj savas draudzenes.

Apgabala prokuratūra vērsusies tiesā ar lūgumu apturēt skandalozā naktskluba darbību, jo tā saukto school party laikā tiek pārkāpti ugunsdrošības noteikumi, kā arī pastāv aizdomas, ka nepilngadīgas personas lieto narkotiskās vielas un alkoholu.

Ja kluba vadība tiktu atzīta par vainīgu tik vieglprātīgā attieksmē pret mazgadīgu bērnu izklaidēm, saskaņā ar Krievijas likumdošanu vainīgajiem būtu jāmaksā ievērojama naudas summa un jāizcieš cietumsods uz laiku līdz trim gadiem.

Tiesa, pirmā oficiālā pārbaude klubā Garage Underground beidzās bez vērā ņemamiem panākumiem. "Tā kā tā patiešām bija putu ballīte, apģērbs, protams, kļuva slapjš, un nav brīnums, ka fotogrāfijās skaidri redzamas ķermeņa aprises," komentējis viens no izmeklētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!