Foto: DELFI

Ar krāšņu koncertšovu Ventspilī 18. februāra vakarā noteikts tas mākslinieks, kurš pārstāvēs Latviju Azerbaidžānā notiekošajā starptautiskajā Eirovīzijas konkursā - un tā ir Anmary ar Ivara Makstnieka un Rolanda Ūdra dziesmu Beautiful Song.

Pēc skatītāju un žūrijas kopīga balsojuma tika lemts, ka superfinālā iekļūst romantiskais duets Samanta Tīna un Dāvids Kalandija ar kompozīciju I Want You Back, Anmary ar Beautiful Song un Mad Show Boys ar dziesmu par mūzikas zagļiem.

Interesanti, ka superfinālistiem šoreiz otro reizi jāuzstājas nebija. Arī skatītāju balsojumam šoreiz bija veltīts visai īss laiks, un tā rezultātā noskaidrojās, ka tiesības Latviju Azerbaidžānā pārstāvēt iegūst Anmary, otrajā vietā palika Samanta Tīna un Dāvids, bet trešie palika nerātnie Mad Show Boys.

Balsot par savu favorīti skatītāji varēja jau no koncerta sākuma, un jau pēc pirmajām balsojuma minūtēm sākās sīva cīņa par labāko trijnieku. Šogad balsojuma rezultāts bija īpaši intriģējošs, jo līderu trijnieks vairākkārt nomainījās.

Fināla koncertu atklāja Rūta Dūduma ar dziesmu My World, viņai sekoja romantiskais duets Samanta Tīna un Dāvids Kalandija ar kompozīciju I Want You Back, bet kā trešie uz skatuves kāpa un ar īstu disko šovu Ventspili ne pa jokam uzkurināja atraktīvie PeR puiši ar savu hitu Disco Superfly.

Ar ceturto kārtas numuru uzstājās Triānas parks ar savu eirodziesmu Stars Are My Family, viņiem sekoja milzu tortē tērptā Paula Dukure ar dziesmu Celebration, ar kuru kopā uzstājās arī dziesmas autori - tētis un brālis.

Ar sesto kārtas numuru uz skatuves kāpa Andris Ābelīte ar kompozīciju, ko pusfinālā iepazinām ar nosaukumu We Can Change the World, kas par godu referendumam tika izpildīta latviski kā Pēdējais vārds.

Kā septītā ar pavisam pārveidotu šovu uzstājās Anmary ar Beautiful Song, astotā muzicēja Elizabete Zagorska ar You Are a Star, kura uguns šovu bija nomainījusi pret ūdens atrakcijām.

Devītie uzstājās oriģinālā apvienība Mad Show Boys ar dziesmu par mūzikas zagļiem, bet koncertu noslēdza mājinieks - ventspilnieks Roberts Pētersons ar dziesmu She's a Queen.

Koncertā tika pasniegtas arī vairākas specbalvas. Par Ventspils simpātiju kļuva Anmary, Neatkarīgās Rīta Avīzes specbalvu saņēma Mad Show Boys, Radio SWH un Spin FM balva tika PeR, kuri saņēma arī portāla draugiem.lv balvu.

To, kuri trīs no desmitnieka, iekļūs superfinālā, kopīgi lēma skatītāji un žūrija 10 cilvēku sastāvā - mūziķi Marija Naumova, kura visaugstāk bija vērtējusi Anmary, Olga Rajecka, kurai patika Triānas parks, Andris Ērglis, kas savā topā pirmo lika Paulu Dukuri, Raimons Tiguls, kas visaugstāk novērtēja Anmary, muzikoloģe Daiga Mazvērsīte, kura novērtēja Andri Ābelīti, aktrise Sigita Jegļevska, pirmo vietu dodot Anmary, SWH boss Jānis Šipkēvics, balsojot par PeR, olimpietis Raimonds Bergmanis, pirmo liekot Rūtu Dūdumu, mūziķe Biruta Ozoliņa, kura visaugstāk vērtēja Samantas un Dāvida duetu, un Azerbaidžānas vēstnieks Latvijā, kuram vislabāk patika Andris Ābelīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!