Foto: LETA

Tāpat kā citus gadus arī šovasar cilvēki bez aizspriedumiem izvēlas sauļoties un peldēties nūdistu pludmalēs. Šajā sakarā izklaides portāls Mango vēlējās noskaidrot, vai tā dara arī Latvijas sabiedrībā pazīstami cilvēki, vai arī viņi tikai no krūmiem uz nūdistiem lūr ar binokļiem.

Par "Latvijas seksa dīvu dēvētā" erotisko žurnālu izdevēja Rita Lasmane sarunā ar portālu Mango atklāj, ka nūdistu pludmales apmeklējusi jau jaunības gados. "Nevar teikt, ka esmu nūdistu pludmaļu fanāte, bet šad tad iegriežos arī tur. Var arī peldēties ezeros un upēs, kur nav īpašas nūdistu vietas, bet tagad gan ir jābūt uzmanīgam, ka kādu neaizskar ar saviem plikumiem," viņa piebilst.

"Neesmu novērojusi, vai mūsu nūdistu pludmalēs var sastapt arī kādu peldkostīmā, bet zinu vienu, ka Vācijas nūdistu pludmalēs ir aizliegts atrasties peldkostīmos. Iespējams, ka tie, kuri tomēr atnāk peldkostīmos, kautrējas izrādīt sava ķermeņa intīmās vietas, bet tomēr savu ķermeni zemapziņā salīdzina ar citiem. Pašmāju nūdistu pludmalēs ir arī kāds mīnuss, jo gadās sastapties ar lūriķiem, kuri ložņā pa krūmiem un vēro nūdistu intīmās ķermeņa daļas. Taču kārtīgs nūdists ir tāds, kuram tas netraucē, un viņš neietekmējas no citu cilvēku skatieniem," skaidro Lasmane.

Vaicājot, vai arī šovasar seksa dīva apmeklē nūdistu pludmali, viņa norāda, ka siltajos saules staros nekādā gadījumā nedrīkst gulšņāt pludmalē. "Īpaši mana vecuma sievietēm iesaku savas krūtis nerādīt saulē, jo pēc savas mammas bēdīgās pieredzes zinu, ka, spēcīgos saules staros atrodoties, var pat iegūt krūts vēzi."

Arī dietoloģe Lolita Neimane nenosoda nūdistus, bet pašai nav bijusi interese peldēties šādās vietās. "Es drīzāk esmu piebāztu pludmaļu pretiniece, kā, piemēram, Rīgas jūras līcis, kur cilvēki kā siļķes mucās sauļojas un peldas, tāpēc pati dodos uz klusām un nomaļām vietām.

Mana iecienītākā ir pludmale starp Liepāju un Pāvilostu, kur nav cilvēku, - tad es paņēmu savas nūjas un aizstaigāju uz kādu vietu, kur nekad nesastapsiet nevienu cilvēku," stāsta Neimane un piebilst, ka viņa tomēr nav no šovbiznesa aprindām, tāpēc viņai nepiedienas publiski klāstīt par to, vai kādreiz peldas arī kaila.

"Man jau liekas, ka vecākiem cilvēkiem ir aizspriedumi pret nūdistu pludmalēm, kas vēl nāk līdzi no padomju gadiem, kad mazāk tika runāts par kailiem ķermeņiem, lai gan tai pat laikā gribu uzsvērt, ka arī nav labi, ja pārmērīgi tiek uzsvērts kailums," analizē Neimane.

Savukārt dabas pētnieks, makšķernieks un ihtiologs Māris Olte (attēlā) atklāj, ka viņam, lai staigātu kailam un peldētos, nemaz nav nepieciešamas nūdistu pludmales. "Staigāt pliks mierīgi varu savā lauku īpašumā un to arī daru," stāsta Olte un uzsver, ka nekādā gadījumā nav nūdistu pludmaļu pretinieks. "Dažādībai vajadzīgas arī šādas pludmales. Esmu taču biologs un - kas ir dabīgs, tas nav riebīgs," skaidro Olte.

Tā kā dabas pētnieks dzīvo meža vidū tālu no civilizācijas, viņš atklāj, ka mierīgi var staigāt gan pa mežu, gan savu lauku sētu pilnīgi kails un, par laimi, krūmos nav arī lūriķu. "Tas ir slikti, ka nūdistu pludmales apmeklētāji nav pasargāti no šādiem lūriķiem, kuru vidū ir homoseksuāļi un citādi orientēti cilvēki, kuri grib realizēt savas neķītrās orģijas. Negribu jau teikt, ka nūdistu pludmali vajadzētu policijai apsargāt, bet pašiem nūdistiem gan derētu par to padomāt, kā pasargāt sevi no lūriķiem," prāto Olte.

"Gar manu lauku māju tek Ogres upe, kur peldos tikai pa pliko, jo tas taču ir dabiski. Ja vien būtu iespējams, es no saviem laukiem uz galvaspilsētu vispār brauktu galīgi pliks bez biksēm," atzīst Olte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!