Foto: LETA

Gatavojoties pasaules galam, vērts ne tikai nodrošināties ar izdzīvošanas komplektu un pārtikas rezervēm, bet nedrīkst arī piemirst par pēdējo dzīves mirkļu pilnvērtīgu izbaudīšanu. Idejās par ēdieniem, ko vērts pagatavot vakariņās, kas, iespējams, var izrādīties arī pēdējās, dalās pavārs Mārtiņš Sirmais (attēlā).

"Prātojot par 21. decembri, varu pateikt vien to, ka nekāda pasaules gala nebūs. Tas sludināts jau neskaitāmas reizes, nekad nav piepildījies, un uzskatu, ka šai idejai nav absolūti nekādas ticamības.

Tomēr, tā kā ir gana daudz ļautiņu, kas ar bažām gaida solīto pastardienu, iespējams, jāpadomā arī par pēdējo maltīti.

Tā kā šī maltīte var būt arī pēdējā normālā ēdienreize viņu mūžā, iesaku vai nu ēst to, kas nu katram vislabāk garšo un ir pats gardākais, kas dzīvē vispār jebkad baudīts, vai sarīkot kārtīgas dzīres, brīvā dabā uzgrilējot veselu jēru un tā liktenīgo datumu nosvinot," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Sirmais.

Tāpat populārais pavārs, neslēpjot savu skeptisko attieksmi pret sabiedrības ažiotāžu par zīmīgo datumu, piedāvā arī nedaudz ekstrēmākas ēdmaņas.

"Ēdienu receptes tik brīnumainām vakariņām ir grūti piemeklēt, jo tas, kas nu katram ir šis mīļākais ēdiens, ir ļoti individuāli. Tomēr varu piedāvāt arī pāris recepšu, kas ir tikpat saprātīgas kā pati ideja par pēdējām vakariņām.

Visiem, kas tic, ka 21. decembrī piedzīvosim pasaules galu, iesaku uz iesma divsimt grādos uzcept vēl vienu tādu pašu lētticīgo latvieti, kas iemarinēts magonēs, kaņepju sēklās un kadiķogās. Tad apslacīt to visu ar medu, un noteikti nedrīkst aizmirst pielikt rozmarīnu, garšaugu eļļu un cidonijas.

Bet, ja gribas ko nopietnāku, varat uzcept lietuvieti. To gan ieteicams darīt picas krāsnī un pirms pagatavošanas viņam vajag palūgt, lai tas pakaulējas par cenu, jo tas jebkuram lietuvietim dos sirdsmieru. Un tad nu ēdiet laimīgi!" rosina Sirmais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!