Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā Ņujorkā, iespējams, no sirds nepietiekamības 48 gadu vecumā miris alternatīvās mūzikas grupu Carnivore un Type O Negative basģitārists un vokālists Pīters Stīls, īstajā vārdā Petruss Ratajčiks (attēlā).

Pirmais par mūziķa nāvi savā Twitter profilā paziņoja Type O Negative ģitārists Kenijs Hikijs, un pēc tam ziņu izplatīja vairāki mūzikas portāli.

Sākotnēji grupas fani ziņu par kulta statusā esošā mūziķa nāvi uztvēruši kā joku, jo 2005. gadā grupas mājaslapā ievietotā informācija par Stīla nāvi izrādījās vien joks. Toreiz saitā tika publicēts ieraksts "Pīters Stīls. 1962 - 2005. Beidzot brīvs".

Stīls savu muzikālo karjeru uzsāka 1980. gadā grupā Fallout. Pēc tās izjukšanas ar dažiem citiem grupas mūziķiem Stīls dibināja crossover thrash mūzikas kolektīvu Carnivore, kas laida klajā divus studijas albumus. Savukārt 1990. gadā Stīls dibināja grupu Type O Negative, kas izdevusi septiņus albumus, no kuriem pēdējais Dead Again ("Atkal miris") izdots 2007. gadā.

Pēdējo gadu laikā Stīls cieta no klīniskās depresijas un periodiski ārstējās psihiatriskajās slimnīcās. Par uzbrukumu kādam vīrietim greizsirdības lēkmes laikā Stīls pirms dažiem gadiem tika ievietots cietumā, kas arī aizsāka baumas par viņa nāvi. Pirms gada intervijā mūziķis atzina, ka paranoja viņam sākusies no smagas narkotiku atkarības.

2007. gadā grupa "Type O Negative" viesojās arī Rīgas klubā "Melnā piektdiena".

Pīters Stīls: "Es neticu, ka tādi cilvēki kā Staļins un Hitlers pēc nāves nokļūst tajā pašā vietā, kur Māte Terēze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!