Foto: EPA/LETA
Ceturtdien, 12. augustā, 74 gadu vecumā Seulā dažas nedēļas pēc nonākšanas slimnīcā miris slavenākais dienvidkorejiešu modes dizaineris Andrē Kims (attēlā). Korejas mediji vēsta, ka Kima nāves iemesls bijis plaušu karsonis un taisnās zarnas vēzis.

Andrē Kims (īstajā vārdā Kims Bongs) dzimis Korejas vidienes zemnieku ģimenē, tomēr vecāki bijuši pietiekami turīgi, lai spētu dēlam apmaksāt studijas modes dizaina institūtā.

Jau 27 gadu vecumā Kims Seulā atklāja savu pirmo salonu Salon Andre, kļūdams par pirmo vīriešu apģērbu dizaineri Korejā, bet dažus gadus vēlāk - arī par pirmo korejieti, kurš organizējis privātu modes šovu Parīzē.

Vēlāk Kims strādāja modes namos Ņujorkā, Vašingtonā, Barselonā, Kairā, Sidnejā un citur, bet starp viņa lielākajiem panākumiem minami kļūšana par galveno dizaineri tādos pasākumos kā Mis pasaule 1981 un 1988. gada olimpiskajās spēles Seulā.

Kims lielākoties veidoja vakartērpu un kāzu kleitu kolekcijas, bet viņa stilu eksperti dēvē kā "klasiskā dizaina apvienojumu ar futūristiskiem elementiem".

Dizaineris nebija precējies, bet viņš bija adoptējis dēlu.

Foto: EPA/LETA

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!