Sākot ar 18. maiju, katru otro pirmdienu radio Naba ēterā 93.1 FM skanēs izglītojoši muzikāls raidījums Mūzu muzejs, kurā tiks izsmeļoši aplūkoti dažādi iedvesmu avoti jeb mūzas, kas kalpojušas mūziķiem dziesmu, grupu un albumu nosaukumu, dziesmu tekstu radīšanai vai dzīves gājuma izvēlei.

Raidījumu vadīs pazīstami Latvijas interneta mediju pārstāvji - izklaides portāla Mango.lv redaktors Kristaps Zālītis un ziņu portāla Delfi.lv redaktors Ingus Bērziņš. Interneta izziņas loģikai jeb tā saucamajam wiki principam būs pakārtots arī raidījuma formāts.

Raidījuma vadītāji uzskata, ka visa pasaules mākslas un kultūras telpa ir savstarpēji saistīta ar iedvesmas saišu tīklu. Runājot līdzībās ar interneta vidi: mēs varam sākt klikšķināt no Šekspīra un nonākt līdz grupai Ministry.

Pirmā raidījuma tēma būs mūziķu iedvesma literārajos darbos. Bez Bi-2 dziemas Pulkvedim neviens neraksta vai Eurythmics hita Sex Crime / 1984 ir vēl neskaitāmi muzikāli darbi, kuru tekstos saklausāmas ietekmes no pasaules literatūras klasikas. Divās stundās Mūzu muzejā tiks atskaņoti zīmīgākie un interesantākie šāda tipa skaņdarbi.

Mūzu muzeja tuvākajos raidījumos iecerēts aplūkot mūzikas radīšanas iedvesmu no tādām tēmām kā reliģija, narkotikas, nāve, astronomija, dažādi floras un faunas paveidi utt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!