Foto: Mango

Krievijas teātra festivāls Zelta maska Latvijā notiek jau trešo reizi. Šoreiz festivāla laikā iespējams vērot sešas Krievijas teātru viesizrādes.

17.oktobrī Maskavas teātris Pjotra Fomenko darbnīca Dailes teātra Lielajā zālē izrādīja Ļeva Tolstoja Karš un miers. Romāna sākums, izrādes režisors ir Pjotrs Fomenko.

Pēc izrādes svinīgajā pieņemšanā atklājās, ka leģendāro Tolstoja izrādi teātris Pjotra Fomenko darbnīca spēlēja jau divsimto reizi.

Galvenās lomas atveidoja Gaļina Tjuņina un Poļina Kutepova.

Lai arī sākotnēji bija paredzēts, ka uz Rīgu brauks izcilās krievu aktrises Poļinas Kutepovas māsa Ksenija, aktrise pēkšņi saslima. Tāpēc māsu izrādē Karš un miers aizvietoja Poļina, kura slavena ne tikai Krievijā, bet arī kino un teātra mīļiem visās Baltijas valstīs.

Poļinai pāris dienās vīzu palīdzēja nokārtot Latvijas vēstnieks Krievijā Andris Teikmanis. Atklājas, ka diplomāts, kurš vēstnieka pienākumus Maskavā pildīs līdz decembrim, ir liels teātra mīlis.

Savās mājās Dailes teātrī vienu no spilgtākajiem Maskavas teātriem uzņēma namatēvs jeb Dailes teātra direktors Aivars Līnis, kas šoreiz iejutās bārmeņa lomā un cienāja viesus ar šņabi.

Zelta maska ir teātra festivāls Krievijā, kas jau kopš 1994.gada tiek rīkots pavasarī un piedāvā labākās valsts izrādes visos teātra mākslas žanros.

Zelta maska ir Krievijas valsts nacionālā teātra prēmija, kas sezonas beigās tiek piešķirta labākajai izrādei, labākajam režisoram, aktierim, kā arī horeogrāfam, diriģentam un skatuves māksliniekam.

Foto: Ingrīda Punka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!