Foto: LETA

Izcilajam komponistam Raimondam Paulam (attēlā), noskatoties šova Eirodziesma 2012 pusfinālus, īpašā atmiņā nav palicis neviens no priekšnesumiem, un viņš spriež, ka Latvija, salīdzinot ar citām valstīm, savus Eirovīzijas konkursantus atbalsta nesalīdzināmi mazāk.

"Redzot to visu kopainu, rodas iespaids, ka Eirodziesmā šogad valda tāda provinciāla pelēcība. Bet tie nabaga dziedātāji jau pie tā nav vainīgi, es labi zinu, kādi viņiem ir tie apstākļi - viņi paši sitas, kā māk.

Salīdzinājumam: Azerbaidžāna savai solistei pagājušogad iedeva miljonu reklāmai vien. Bet ko mēs? Tikai lamājam savus mūziķus par to, ka viņi par savu naudu nav uztaisījuši šovu," sarunā ar izklaides portālu Mango Eirodziesmu vērtē Pauls.

Viņa paša atmiņā neviens no šī gada konkursantu priekšnesumiem īsti neesot aizķēries, taču komponists uzsver, ka viņa viedoklis vēl nenozīmē absolūto patiesību.

"Jebkuram skatuves māksliniekam jāmāk piesaistīt publikas interesi. Bet, lai piesaistītu interesi, pirmkārt jābūt balsij, un balss ir Dieva dota dāvana. Bet arī ar tām balsīm ir dažādi - kāpēc vienu dziedātāju publika nepieņem, bet citu - pieņem? Man pašam reizēm ir tā, ka man ļoti patīk kāda dziedātāja balss, bet publika viņu kaut kā nepieņem.

Bet lai jau tie mūziķi ņemas, lai darbojas, brauc uz Baku, piedalās cīņās par vērtīgāko dziesmu - to visu jau vajag," par mūziķu nenorimstošajām aktivitātēm priecīgs komponists. Viņš uzskata, ka Latvijas izredzes Eirovīzijā atkarīgas no daudziem faktoriem, no kuriem daudzus konkursanti paši pat nevar ietekmēt.

"Tā ir tāda laimes spēle - milzīga nozīme ir tam, kādiem mūziķiem blakus jāuzstājas. Uzstāšanās pirms vai pēc kāda ļoti spilgta priekšnesuma var atstāt ļoti lielu ietekmi uz gala rezultātu," spriež komponists.

Maestro priecājas par Latvijas mūziķu vēlmi startēt Eirovīzijā, bet pats tajā visā iejaukts tikt nevēlas. "Es Eirodziesmā nepiedalos un arī par citiem nebalsoju. Drusciņ jau paskatos, bet man pietiek ar darbošanos pašam savos projektos," teic Pauls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!