82 gadus vecais kolumbiešu rakstnieks, Nobela prēmijas literatūrā laureāts Gabriels Garsija Markess (attēlā), visticamāk, vairs nekad neizdos nevienu grāmatu, ziņo The Guardian.

„Ļoti šaubos, vai Markess vēl kaut ko rakstīs," izdevumam pastāstījusi rakstnieka literārā aģente Kermena Ballselsa.

Pēdējais Markesa romāns Atmiņas par manām skumjajām maukām (izdots arī latviski) tika publicēts 2004. gadā. Kopš tā laika pasaules presē (arī Mango.lv) ne reizi vien bija izskanējušas baumas, ka rakstnieks strādājot pēc jauna romāna par mīlestību.

Aģentes vārdus apstiprina arī Markesa biogrāfs Džeralds Martins, kurš izteicies, ka rakstnieks neesot gatavs publicēt jaunus romānus. „Es nedomāju, ka to vajadzētu nožēlot. Vienkārši liktenim ir labpaticies, ka Markesa rakstnieka karjera beidzas ātrāk nekā viņa dzīves ceļš," piebildis Martins.

Šo apgalvojumu Markess pats ir apstiprinājis tikai vienreiz: 2006. gadā viņš kādā intervijā atzinās, ka pirmo reizi mūžā dienā nav uzrakstījis nevienu rindiņu.

Gabriels Hosē de la Konkordija Garsija Markess dzimis 1927. gada 6. martā Arakatakas pilsētā Kolumbijā. 34 gadu vecumā iznāca viņa garstāsts Pulkvedim neviens neraksta, bet pasaules slavu Markess ieguva 1967. gadā, kad tika publicēts romāns Simts vientulības gadi. Nobela prēmija literatūrā rakstniekam tika piešķirta 1982. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!