Foto: stock.xchng

No kompānijas magicFIB pārstāvja Aivara Līpenīša portāla Mango redakcija saņēma šādu vēstuli: "Gribu pastāstīt par kādu nesmukumu. magicFIB izdotie CD tika nodoti izplatīšanai arī SIA Gailītis-G, kas mūzikas izdošanas un tirdzniecības jomā darbojas jau ļoti sen, par ko tas ir cienījams uzņēmums. Tomēr situācija izvērtusies pavisam negaidīta.

2009. gada sākumā tika nodoti CD tirdzniecībai, un par tiem jau maijā bija jānorēķinās. Kopš tā laikā uzņēmuma vadītājs Jānis Gailītis regulāri (reizēm pat vairākas dienas pēc kārtas) sazvanīts, aicinot norēķināties par CD. Uz ko viņš parasti atbildēja: "Labi, pateikšu grāmatvedei"; "Jā, jā, grāmatvede samaksās" utt. Tā tas turpinājās līdz 2009. gada beigām, kad Gailīša mobilais tālrunis vairs neatbildēja...

Tika nosūtīta brīdinājuma vēstule, aicinot uz to reaģēt un brīdinot, ka pretējā gadījumā aicināsim talkā parādu piedziņas firmu. Nekādas reakcijas. Un pēc vēršanās SIA Creditreform Latvijā uzņēmuma pārstāvis informēja, ka pret šo mūzikas izdevēju un tirgotāju pēdējo piecu gadu laikā uzsāktas 20 parādu piedziņas lietas, katra aptuveni 1000 Ls apmērā, un nu pēdējās jau vairs neesot cerība atgūt, jo uzņēmums vienkārši nereaģē.

Gribu lūgt Mango.lv palīdzību, lai brīdinātu citus. Jo viens ir, kad uzņēmumam ir grūtības un tas to godīgi atzīst, pavisam cits - partneru maldināšana (cik zinu, uzņēmums turpina pieņemt jaunus ierakstus izplatīšanai).

Latvijas izklaides tirgus ir tik maziņš, īpaši sarucis pēdējos gados, visiem būtu pamatīgi jāturas kopā, un ir tiešām nožēlojami, kad šāds tik sen pastāvošs uzņēmums uzvedas tik cūciski.

magicFIB apsver iespēju vērsties tiesā pret Gailītis-G, kā arī personīgi pret tā vadītāju Jāni Gailīti par nepatiesas, maldinošas informācijas sniegšanu laika novilcināšanai. Bet galvenais - mēs ceram, citi būs uzmanīgi, izvēloties partnerus. Nedrīkst paļauties arī uz tēlu publiskajā telpā."

Ja arī jūs esat redzējis vai piedzīvojis ko neparastu, aicinām savus aprakstus, foto vai video materiālus nosūtīt uz e-pastu redakcija@mango.lv - Linča tiesa ir vieta, kur jūs varat izteikties gadījumos, kuros valsts amatpersonas ir bezspēcīgas vai neieinteresētas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!