Foto: AFP/Scanpix
Februārī, kā jau ierasts, daudzviet pasaulē risinās modes nedēļas, kurās tiek prezentētas rudens/ziemas kolekcijas, un ne vienā vien no lielajiem modes notikumiem piedalās arī modeļi no Latvijas.

Ņujorkā notikušajā modes nedēļā starp modeļiem, kas skatītājus iepazīstināja ar zīmolu un modes mākslinieku jaunākajām kolekcijām, bija piecas Latvijas meitenes.

Viena no pieprasītākajām latvietēm ņujorkiešu modes svētkos bija modeļu aģentūras Dandy jaunā un daudzsološā modele Denija Sarkanbikse, kura piedalījās divpadsmit skatēs. Starp citu, zīmola L Wren Scott skati, kurā piedalījās arī pievilcīgā Latvijas modele, no skatītāju rinām vēroja Rolling Stones līderis Miks Džegers.

Tāpat vairāk nekā desmit skatēs defilēja viena no ārvalstīs lielāko atzinību guvušajām latviešu modelēm Ginta Lapiņa, kura piedalījās arī zīmola J.Mendel skatē, ko apmeklēja stilīgās dvīņumāsiņas Olsenas un dziedātāja Kellija Osborna, kā arī mūsu modele Karlīna Caune.

Gana pieprasīta Ņujorkas modes nedēlā bija Beate Stivrina, bet tikai vienā skatē šoreiz defilēja Ieva Lagūna, jo viņai tika piedāvāta fantastiska iespēja bildēties pasaules slavena fotogrāfa Patrika Demaršeljēra īstenotajā foto sesijā, kam aģentūra piekrita, tādējādi atsaktot dizaineru piedāvājumiem.

Tāpat Ņujorkas modes svētkos defilēja latviešu puisis Dandy aģentūras modelis Jānis Viļumovs, kurš modes nedēļas ietvaros aizvadīja sešas skates, kas vīriešu modelim ir ļoti labs rādītājs. Viņš piedalījies tādu dizaineru šovos kā Tim Coppens, Hyden Yoo, Joseph Abboud, Tim Hamilton Redux, Robert Geller un Marlon Gobel.

Arī Londonā notikušajā modes nedēļā, kas noslēdzās trešdien, skatēs piedalījās Latvijas modeles - turp prezentēt rudens/ziemas kolekcijas bija devušās trīs mūsu modeles.

Sešās skatēs piedalījās Anastasija Kondratjeva (attēlā), pāris skatēs defilēja arī Ginta Lapiņa, bet vispieprasītākā no latvietēm Londonā bija Karlīne Caune, kura kopā ar Lapiņu piedalījās Stellas Makartnijas jaunās kolekcijas prezentācijā, kā arī deviņās citās skatēs.

Galerijā: Latvijas modeļi Ņujorkas un Londonas modes nedēļās (foto: Scanpix un modeļu aģentūras Dandy arhīvs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!