Foto: DELFI

Pēc LNT šovā Okartes skatuve 2 pavadītas nedēļas nu jau izbalsotā dalībniece Laura Raila (attēlā) atklāj, ka šovs balstīts uz intrigām un sazvērestībām. Antra, Sabīne, Pujāts un Marta esot kā barveži, kurus neviens nedrīkst aiztikt, un "vecie" dalībnieki savstarpēji vienojas par to, kā iegāzt jauniņos.

"Jauniņajam, kurš ieiet šovā, uz pirmo koncertu vajadzētu piešķirt imunitāti, citādi jaunajam dalībniekam nav iespējas šovā noturēties ilgāk par nedēļu. Tur valda "veco" koalīcija, kuri, aprēķinu vadīti, balsos tā, lai ārā izietu jauniņais," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Laura.

Tajā, ka šova "vecie" dalībnieki iekšējā balsojumā vienojušies speciāli balsot pret jauniņo - Lauru, meitenei atzinies Kašers. "Sākumā viņš man mēģināja ieskaidrot, ka citi balsojuši pret mani tāpēc, ka starp mums nav bijis komunikācijas, taču beigās atzinās, ka viss bija izrēķināts.

Parasti visi balsoja pret Lingitu, bet nu "vecie" dalībnieki saprata - ja atkal uz strīpas sēdēs Lingita, izies Oskars vai Kašers. Tāpēc viņi vienojās, ka jābalso pret mani, jo par mani balsos mazāk skatītāju, nekā Oskaru vai Kašeru. Viss bija aprēķināts," intrigas šovā skaidro Laura.

Viņai uzjautrinošs šķiet pārējo dalībnieku skaidrojums par to, kāpēc viņi balsojuši pret Lauru - esot bijušas problēmas ar komunikāciju. Amizanti tas ir tāpēc, ka iepriekš dalībnieki dievojās, ka iekšējā balsojumā vadās pēc jauniešu snieguma koncertā un nebalso pret nevienu tikai personīgo antipātiju dēļ.

To, ka šovā jau izveidojusies sava koalīcija, un jaunie te nav īpaši gaidīti, Laura jutusi jau no pirmajām minūtēm. "Ienācu, kad šovu bija pametusi Madry, un visiem bija tādi ķieģeļģīmji.

Gāju ar visiem runāties, mēģināju iedraudzēties. Sabīnei pat palīdzēju sastādīt dažās vietās balsis korim. Mēs kopā dziedājām bekvokālu Oskaram,un mēģinājumos es nokļūdījos ar ritmu, līdz ar to viņa mani apvainoja, ka es neprecīzi dziedu, bet pati tai pat laikā nokļūdījās nevis ar ritmu, bet ar noti. Neprecīzs dziedājums tomēr ir kas vairāk, nekā iestāšanās par ātru.

Koalīcijā ir cilvēki, kurus neviens nedrīkst aiztikt, un tie ir Antra, Sabīne, Pujāts un Marta. Antrā vispār esmu vīlusies - bijām sadraudzējušās atlasē, un divas dienas pirms izbalsošanas viņa tēloja draudzīgo, stāstīja, kā mani gaidīja šovā, bet pēc tam nobalsoja par manu aiziešanu no šova.

Viscilvēcīgākie toties ir Lingita, Buks un Toms. Viņi, atšķirībā no pārējiem, vismaz nav liekuļi," dalībnieku "patiesās sejas" atklāj Laura. Meitenei, protams, nav patīkami, ka pārējie dalībnieki viņu apzināti iegāzuši, kā dēļ viņai pēc nedēļas šovs jāpamet, taču viņa novērtē tajā iegūto.

"Šovā pavadītais laiks man bija interesants - iepazinu jaunus mūziķus, tiku pie iespējas dziedāt kopā ar Raimondu Paulu un dzirdēt Laimas Vaikules vērtējumu. Nepatīkama bija pēdējā diena, jo visu nedēļu nekas neliecināja par to, ka dalībniekiem ar mani būtu problēmas un viņi gatavotos mani iegāzt," spriež izbalsotā šova dalībniece.

Viņa pati iekšējā balsojumā balsojusi pret Lingitu, un viņas izvēlei ir konstruktīvs pamatojums - meitenei ir skaists vokāls, taču pie tā vēl jāpiestrādā. Ja viss būtu noticis godīgi un bez sazvērestībām, Laura uzskata, ka šovu būtu pametis Oskars, jo viņa vokāls uz citu fona ir visvājākais.

"Tas nebija taisnīgi, ka mani izbalsoja iekšējo intrigu dēļ, neļaujot parādīt visas savas spējas un pacīnīties. Uzskatu, ka jauniņajam pirmajā nedēļā jādod imunitāti pret izbalsošanu, lai tas neatkārtotos," domā Laura.

Viņa spriež, ka viņas vietā ienākušajam Rikardionam dzīve jau būs krietni vieglāka, jo, tā kā puisis piedalījies Okartes skatuves pirmajā sezonā, viņš ir draugos ar visu "veco gvardi". Laura prognozē, ka nākamreiz uz svītras varētu sēdēt Toms, kurš tagad visvairāk skaitīsies "jauniņais", Oskars savu vokālo dotību dēļ, kā arī Lingita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!