Foto: Kadrs no video

Sanktpēterburgas izgudrotājs Aleksandrs Semjonovs (attēlā) patentējis tanku, kura šāviņus pilda ar ekskrementiem, un savādais izgudrojums oficiāli pretendē uz šā gada alternatīvo Nobela prēmiju Ig Nobel, ko pasniedz par idiotiskākajiem sasniegumiem zinātnē.

Ar bagātu izdomu apveltītais 59 gadus fiziķis savu izgudrojumu iecerējis "kā ienaidnieka psihi graujošu ieroci", kas izstrādāts ar mērķi izbeigt asinsizliešanu, jo "kaku tanka" precizitāte un iespēja ar to kādu nogalināt vai pat tikai ievainot ir niecīga.

Attēlā: Semjonova zīmētā "kaku tanka" darbības shēma
Foto: Kadrs no video

Izgudrotājs skaidro, ka karavīriem, neatstājot transporta līdzekli, tieši kaujas laikā jāsavāc savi "bioloģiskie atkritumi", jāsajauc ar sprāgstvielu, jāiepilda šāviņos un ar tiem jāapšauda ienaidnieks.

Ig Nobel balvai, ko pasniedz par dīvainākajiem izgudrojumiem dažādās nozarēs, tanks iesniegts ar projekta nosaukumu "Bioloģisko atkritumu aizvākšana no izolētas apdzīvotas teritorijas un ierīce to izmantošanai".

Par "bioloģisko" ieroci ieinteresējies Ig Nobel prēmijas rīkotājs Marks Ābrahamss, kurš par to publicējis rakstu izdevumā The Guardian.

Semjonovs beidzis kara radioelektronikas augstskolu un strādā Sanktpēterburgas Politehniskajā universitātē. Viņa kontā ir jau vairāk nekā divi simti dažādu militārās un speciālās tehnikas izgudrojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!