Foto: Reuters/Scanpix

Meksikas Ārlietu ministrija ir apstiprinājusi narkobarona Hoakina Gusmana izdošanu ASV, kur viņam izvirzītas apsūdzības par narkotiku kontrabandu, piektdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Gusmana jeb "El Chapo" advokātiem ir 30 dienas, lai lēmumu apstrīdētu. Taču, kā vēsta BBC, pat ja ministrijas lēmums stāsies spēkā, var paiet mēneši, līdz Gusmans tiks nosūtīts uz ASV.

Maija sākumā Meksikas varasiestādes pārveda Gusmanu uz ASV robežas tuvumā esošu cietumu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pēc sešu mēnešu ilgas "El Chapo" tvarstīšanas, Meksikas varasiestādēm izdevās viņu noķert šā gada janvārī. No cietuma 58 gadus vecais narkobarons izbēga pagājušā gada 11. jūlijā.

Sinaloa narkotiku karteļa vadītājs Gusmans, pazīstams ar iesauku "El Chapo" jeb "Īsais", tika aizturēts Gvatemalā 1993. gadā un izdots Meksikai, kur viņam piesprieda divdesmit gadu cietumsodu par slepkavību un narkotiku kontrabandu.

Pirmoreiz viņš izbēga no cietuma 2001. gadā, paslēpjoties veļas ratiņos. 2014. gadā Gusmanu notvēra Sinaloa štatā ar ASV Narkotiku apkarošanas pārvaldes palīdzību. Otrreiz cietumā viņš pavadīja tikai 17 mēnešus un no paaugstinātas drošības cietuma atkal izbēga, izmantojot 1,5 kilometru garu tuneli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!