Foto: DELFI

Viena no Latvijas komerciāli veiksmīgākajām grupām Prāta vētra pēdējā laikā uzstājas reti, bet grupas līderis Renārs Kaupers (attēlā) intervijā Igaunijas izdevumam Postimees atzinis, ka tas tiek darīts apzināti, jo visu naudu tāpat nav iespējams nopelnīt.

"Mēs pēdējā laikā maz koncertējam - sniedzam 30 līdz 35 koncertus gadā, tā kā šajā ziņā šis laiks mums ir kluss. Vairāk laika pavadām ar savām ģimenēm, un tas ir labi," atzinis Kaupers.

"Pēdējo albumu izdevām pirms trim gadiem, vajadzētu sākt rakstīt jaunu, bet strādājam mēs lēni tādā latviešu stilā. Mēs sniedzam tik daudz koncertu, lai pietiktu izdzīvošanai. Mēs kaut kā esam sev formulējuši, ka visu naudu tāpat nopelnīt nevar," atzinis Kaupers.

Viņš arī norādījis, ka nelielais koncertu daudzums ļauj katru uzstāšanos padarīt īpašu, kā arī mudina daudz atbildīgāk gatavoties koncertiem un ļauj vēl aizvien pirms tiem just uztraukumu.

Šajā nedēļas nogalē Kaupers ar grupu uzstāsies Tallinā Igaunijas neatkarības atgūšanas 20. gadadienai veltītā koncertā, bet uz igauņu žurnālistu jautājumu, vai viņš nevēlas sekot Laura Reinika piemēram un dziedāt igauniski, Kaupers godīgi atzinis, ka viņš to ir mēģinājis, ierakstot dziesmiņas multfilmai Lote no Izgudrotāju ciema, bet nekas prātīgs no tā nav sanācis, jo latviešu dziedātājs par spīti vairāku stundu ilgam darbam nav spējis atbrīvoties no akcenta.

"Mums dziesmas lielākoties ir angļu un latviešu valodās. Krieviski mēs nedziedam pārlieku bieži - tikai tad, kad, piemēram, mums ir kāds kopīgs projekts ar krievu māksliniekiem. Bet šādu piedāvājumu mums pagaidām nav," atklājis Kaupers.

Intervijā Igaunijas izdevumam Kaupers visnotaļ skarbu kritiku veltījis arī jūlija beigās Jūrmalā notikušajam jauno izpildītāju konkursam Jaunais vilnis.

"Konkursantus es tiesāt negrasos. Bet es nespēju saprast, kāpēc krievu publika, kura ik gadus pulcējas Jūrmalā, ļauj sevi tā muļķot. Zvaigznes, kuras lielā skaitā ierodas Jūrmalā un kopā ar konkursantiem kāpj uz skatuves, dzied fonogrammas pavadījumā - tas ir nedabiski, un bieži vien viņi burtiski aizmirst dziesmu vārdus.

Protams, arī man tā ir gadījies televīzijas raidījumu ierakstos, kad nav iespējams noregulēt skaņu un beigu beigās nākas dziedāt zem fonogrammas. Bet dzīvajā koncertā es nekad neko tādu neesmu atļāvies," atzinis pieredzes bagātais mūziķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!