Sanktpēterburgas deputāti pilsētas gubernatoram Georgijam Poltavčenko iesnieguši ierosinājumu aizliegt masu medijiem rakstīt par drīzu pasaules gala tuvošanos, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Ierosinājumu izveidojis partijas "Taisnīgā Krievija" deputāts Andrejs Goršečņikovs, kurš izrādījis savu satraukumu par "eshatoloģiska noskaņojuma pieaugumu sabiedrībā". Viņaprāt masu mediji izraisa paniku, stāstot par pasaules galu, kuram saskaņā ar dažādiem pareģojumiem jāienāk 2012. gadā. Tāda propaganda var pasliktināt kriminālo situāciju, palielināt pašnāvību skaitu, kā arī veicināt alkoholismu un narkomāniju, uzskata Goršečņikovs.

Deputāti piedāvā ar likuma palīdzību apturēt "sabiedrības histērijas radīšanu ar informāciju".

Teorija par to, ka pasaules gals varētu pienākt 2012. gadā, pamatota ar maiju kalendāru, kurā laika skaitīšana beidzas ar 2012. gada 21. decembri. Saskaņā ar indiāņu ticējumiem, 2012. gadā beigsies "Piektās Saules" laikmets, kas nozīmēs pasaules galu. Tomēr 2012. gada maijā amerikāņu zinātnieku grupa paziņoja, ka ir atklājusi daudz senāku maiju kalendāru, kurā 2012. gadā nav paredzēts pasaules gals.

Pasaules galu šogad pareģoja arī Kalifornijas sludinātājs Harolds Kempings. Sākumā viņš pasaules galu solīja maijā, bet pēc tam pārcēla to uz šī gada oktobri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!