Foto: F64

Svētdienas, 30. oktobra, vakarā Skonto hallē šova Mūsu zelta dziesma raidījumā tika noskaidrotas tās piecas dziesmas, kas iekļuvušas šova finālā un jau nākamajā svētdienā cīnīsies par Latvijā populārākās un iemīļotākās dziesmas titulu.

No pēdējā pirms izšķirošās cīņas notikušā raidījuma par labākajām kompozīcijām tika atzītas Ivo Fomina un Rūtas Dūdumas duetā izpildītā dziesma Ja tu man esi un Andra Ērgļa dziedātais Dūdieviņš.

Tāpat žūrijas un skatītāju kopvērtējumā finālā iekļuva Emīla Balcera izpildītā Mēmā dziesma, ko jaunais vokālists papildināja ar izjustu saksofona spēli, un Nikolaja Puzikova un Gunta Veita dziedātā Pilsētā, kurā piedzimst vējš.

Arī šova ģenerālsponsoram - Latvijas krājbankai - šova pusfinālos bija tiesības izvēlēties savu favorītu, kas finālā cīnīsies par zelta dziesmas titulu, un šīs svētdienas raidījumā sponsora simpātijas iekaroja Dace Upīte, kura kopā ar meiteņu kori izpildīja Raimonda Paula dziesmu Atdziedi, dvēsele.

Otrā pusfināla raidījumā šova pastāvīgajiem žūrijas locekļiem - Daigai Mazvērsītei un Elitai Patmalniecei - bija pievienojies kordiriģents Ivars Cinkuss, kurš aizstāja Intu Teterovski, kā arī Latvijas Nacionālā teātra directors Ojārs Rubenis, dziedošā aktrise Zane Dombrovska, Mikrofona ierakstu pārstāve Elita Mīlgrāve, dziedātāja Ilona Bāliņa un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!