Foto: Publicitātes foto

Pazīstamais britu fantastikas romānu autors Arturs Klarks šo vietu savulaik nosaucis par "pasaules centru", un tieši Rtaņas kalnā Serbijā arī visdrošāk varēšot pārlaist apokalipsi, kas, pēc daudzu cilvēku domām, pienāks 21. decembrī.

Kā vēsta izdevums The Daily Telegraph, Rtaņas kalnam tiek piedēvētas maģiskas īpašības, un simtiem cilvēku no visas pasaules jau pasūtījuši vietas viesnīcās netālu no noslēpumainā kalna, kas atrodas Serbijas austrumdaļā.

Kādas vietējās viesnīcas administrācijas pārstāvis izteicies, ka vienā no pēdējām dienām saņemti 500 pieteikumi numuru rezervēšanai. Cilvēki vēlas ierasties Rtaņas kalnā veselām ģimenēm.

Kalna augstums ir aptuveni 1600 metri, un tas ir Karpatu kalnu sistēmas sastāvdaļa. Par to izsenis klīst dažādas leģendas un nostāsti.

Apokalipses teorijas atbalstītāji tic, ka kaļķakmens klinšu masīvā ir apslēpta piramīdas formas ēka, kuru uzcēluši citplanētieši, kas apciemojuši Zemi pirms tūkstošiem gadu. Tāpat pastāv uzskats, ka kalns izstaro īpašu enerģiju, kas aizsargās cilvēkus 21. decembrī.

Kalns ir valsts aizsargājamais objekts kopā pagājušā gadsimta sākuma. Šajā reģionā konstatēta magnētiskā un gravitācijas anomālijas zona, tāpēc virs kalnu masīva nav atļauts veidot lidmašīnu maršrutus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!