Foto: Vida Press
Pasaulē ir daudz skaistu vietu, kuras viennozīmīgi var dēvēt par īstiem dabas brīnumiem, un viena no tām noteikti ir Antilopju kanjons – tas ir viens no apmeklētākajiem un fotogrāfu iecienītākajiem smilšakmens veidojumiem ASV.

Tas atrodas navaho indiāņu apdzīvotajā pusautonomajā teritorijā Arizonas štatā, un nokāpt tajā drīkst tikai oficiāla navaho cilts gida klātbūtnē.

Pirmkārt, tas ir šo indiāņu ienākuma avots (ieeja alu sistēmā maksā no 30 līdz 80 dolāriem), bet pats galvenais - Antilopju kanjons joprojām ir bīstama vieta, jo nereti tas pilnībā applūst, bet tad, protams, no kanjona izkļūt nav iespējams.

Lielākā no alām ir 40 metrus augsta un 10 metrus plata (gadsimtu gaitā tā veidojusies erozijas procesā), bet skaistākais ir saules staru rotaļas caur alas ieeju, veidojot sarkanu, oranžu un reizēm arī citu spilgtu krāsu gaismas spēles.

Jaunāko foto kolekciju no Antilopes kanjona piedāvā 38 gadus vecais fotogrāfs Havjēra de la Torre no Madrides, kurš kanjonu fotografējis kādam lielam spāņu dabas žurnālam.

"Šeit ir iespēja ieraudzīt tādus skatus, kādi nekur citur pasaulē nav skatāmi. Lai gan esmu pieradis braukāt pa pasauli un fotografēt dabu, kaut ko tik pārsteidzošu vienkārši nebiju gaidījis.

Turklāt es neizmantoju ne zibspuldzi, ne kādus citus mākslīgā apgaismojuma avotus - apburošās vīzijas radīja tikai un vienīgi saules gaisma," par Antilopju kanjonu priecājās fotogrāfs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!