Foto: Privātais arhīvs
Kāds britu tūrists Endijs Hermans, atpūšoties Taizemē, noķēris pasaulē lielāko Siāmas karpu, kuras svars nedaudz pārsniedzis 68 kilogramus. Lai noķertu šo "monstru", makšķerniekam bija jānopūlas 50 minūtes.

Kā vēsta ārvalstu mediji, kaislīgais makšķernieks, kurš atvaļinājumu pavadīja idilliskajā Palm Tree Lagoon kūrortā Ratčaburi pilsētā, ēsmai izmantojis visparastāko maizi.

"Lai karpu izvilktu no ūdens, nācās izmantot metālisku būrīti, jo tīkliņam viņam vienkārši bija pārāk liela," vēlāk medijiem lepojās Hermans.

68 kilogramus smagā Siāmas karpa, ko noķēra Hermans, par septiņiem kilogramiem pārspējusi iepriekšējo rekordu, ko turpat Taizemē pirms diviem gadiem bija uzstādījis kāds cits britu tūrists Kīts Viljamsons.

Siāmas karpa ir pati lielākā no karpu sugām, un tā ir sastopama tikai Mekongā un vēl dažās citās Āzijas upēs. Tā ir viena no lielākajām saldūdens zivīm pasaulē. Runā, ka tās svars varot sasniegt 300 kilogramus, tomēr, visdrīzāk, tie ir vietējie mīti.

Siāmas karpu gaļa ir ļoti garšīga, tāpēc tās tiek masveidā izķertas un līdz ar to šo zivju populācija ir nopietni apdraudēta.

Pati lielākā karpa, kas noķerta Eiropas ūdeņos, svēra 46 kilogramus. 2012. gadā Ungārijā to noķēra austrāliešu makšķernieks Romans Hanke.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!