Tikai īsu mirkli pirms "palaišanas jūrasskolā" Liepājas novadā izglābti astoņi kucēni, no kuriem saimniece gribējusi atbrīvoties gaišā dienas laikā, celofāna maisiņā saliktajiem mazuļiem lejot virsū ūdeni no peļķes.

Notiekošo ievēroja kāds Cimdenieku iedzīvotājs un nepalika vienaldzīgs - atņēma tos saimniecei un kopā ar suņu mammu Džūdu devās uz ciema kurinātavu, kur sastaptais kurinātājs Guntis Freibergs ļāva suņu ģimeni izmitināt tās telpās.

Pats Guntis tomēr negrib adoptēt nevienu no nedēļu vecajiem kucēniem, jo dzīvojot viens un dzīvnieki prasot lielu atbildību.

Kā vēsta portāls liepajniekiem.lv, pagaidām rūpes par Džūdu un viņas bērniem uzņēmies Kažu pāris - vietējā sētniece un kurinātavas darbinieks. Viņi nespēj valdīt asaras, domājot, kādam liktenim kucēni bija nolemti.

"Man pilnīgi jābrēc, ka kaut ko tādu var darīt. Esmu tāds emocionāls cilvēks, kas nevar otram izdarīt pāri, " atzīst Anete Kaže.

Ja vien, silto jūtu vadīti, Anete un Arnolds nepārdomās, plānots, ka suņu ģimene nonāks patversmē, lai sagaidītu jaunus saimniekus. Diviem saimnieki jau pieteikušies - tie ir Kažu pāra mazmeita un Cimdenieku iedzīvotājs, kurš kucēnus izglāba no nāves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!