Foto: Privātais arhīvs

Amerikānis Džastins Arnolds savā Facebook profilā publicējis fotogrāfiju ar divgalvainu aligatoru, kurš, pēc viņa vārdiem, redzēts Hilsboro upes krastā Floridas štata pilsētā Tampā.

"Es gar upi pastaigājos ar savu suni un pēkšņi ieraudzīju grupiņu cilvēku, kas krastā uz kaut ko skatījās. Kad piegāju tuvāk, pārsteigts secināju, ka tas ir divgalvains aligators," pie fotogrāfijas raksta Arnolds.

Viņš piebilst, ka par atradumu paziņojis Savvaļas floras un faunas kontroles komisijai Fish and Wildlife Conservation Commition (FWC), kurā neviens nav brīnījies. Tur esot teikuši, ka, visticamāk, ir notikusi vienšūnas dvīņu embrija mutācija un ka tas reptiļu vidū nav nekas neparasts.

Paši FWC pārstāvji medijiem gan nolieguši, ka pie viņiem kāds būtu vērsies ar ziņojumu par divgalvainu aligatoru.

Arī Floridas universitātes zooloģijas profesors Frenks Mazoti apšaubījis šī foto autentiskumu. Pēc viņa vārdiem, tamlīdzīgas mutācijas dabā patiešām notiek, bet, kā likums, nav savienojamas ar jaundzimušu aligatoru dzīvību.

Tiesa, pasaulē ir daudz citu divgalvainu dzīvnieku (skat. foto galeriju), un nereti tie pat kļūst par īstām slavenībām. Piemēram, divgalvainajam bruņurupucim no Teksasas ir pat savs sociālā tīkla Facebook profils.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!