Dzīvnieku mīļotāji ar nepacietību gaida ziņu, kad milzīgais suns Fredijs (attēlā) nedaudz paaugsies, jo tad viņš kļūs par rekordistu un tika iekļauts Ginesa rekordu grāmatā kā pasaulē garākais suns.

Šobrīd Fredija garums, kad viņš stāv uz pakaļkājām, sasniedz 2,13 metrus, tomēr tas ir nedaudz mazāk nekā viņa konkurentam Zevam, kurš šobrīd ir pasaules rekorda turētājs.

Pasaules rekords oficiāli gan tiek reģistrēts, sunim stāvot uz visām četrām kājām, bet arī šajā parametrā Fredijs nedaudz atpaliek no Zeva, kurš ir par trim collām augstāks.

Taču Fredijs vēl ir jauns - tikai 18 mēnešus vecs, tāpēc, visticamāk, ka viņš varētu rekordu sasniegt. Vismaz par to ir pārliecināta viņa saimniece Klēra Stounmena, kura jau iesniegusi pieteikumu Ginesa rekordu komisijā.

Pagaidām Fredijs tiek pieteikts kā garākais suns Lielbritānijā, un "Barctroft TV" video sižets par viņa ikdienu iemantojis lielu popularitāti internetā (to var noskatīties šeit).

Kā stāsta Fredija saimniece, viņas suns, protams, ir rijīgs, un, lai viņu pabarotu, ik nedēļu ir jātērē 146 mārciņas. Turklāt Fredijam ir paliela māsa Flēra, kura arī labprāt piestumj pilnu vēderu.

Tomēr suņu saimniece, kura ikdienā strādā par taksometra vadītāju, nesūdzas - viņa atzīst, ka abi milzīgie suņi ir visa viņas dzīve, ka tie ir viņas pašas bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!