Foto: Rigazoo.lv

Par populārākajiem Rīgas zooloģiskā dārza iemītniekiem šobrīd uzskatāmi pērnā gada vasarā pasaulē nākušie tīģerēni Odins un Tors, kuri iemantojuši gan zoodārza darbinieku, gan apmeklētāju nedalītu mīlestību.

DELFI Izklaidei pastāstīja zoodārza atbalsta biedrības pārstāvis Ingmārs Līdaka, tīģerēnus, kuri zoo iemītnieku plašajai saimei pievienojās aizvadītā gada 13. augustā, par maziem gan vairs nevar nosaukt - piecus mēnešus vecie svītraiņi katrs sver jau 25 kilogramus.

Tīģerēni ar lielu interesi turpina izzināt dzīvi un esot ļoti aktīvi. Viņi ļoti pieķērušies savai mammai Katrīnai, kura gan brīžiem nogurst no abu atvašu uzmanības un draiskošanās. Lai gan jau no sešu nedēļu vecuma mazuļi sākuši ēst gaļu, viņi vēl aizvien arī labprāt zīž mammas pienu.

Tiesa, uz savu tēvu - no Polijas atceļojušo Panu Janeku - mazajiem strīpaiņiem nākas raudzīties no attāluma. 

Ņemot vērā tīģeru ieradumus un bara hierarhiju, veco tīģeri pie mazuļiem nevar laist, jo tas var būt bīstami - lielajā aplokā mazie tīģerēni kopā ar māti uzturas no pulksten 10 līdz 13, bet pēc tam pastaigā dodas tēvs un novērtē mazuļu nedarbus. Tomēr tēvs itin labi var saostītites ar bērneļiem (un to viņi arī labprāt dara), jo, esot lielajā aplokā, viņus no Pana Janeka šķir vien metāla stieņi.

Jau vēstīts, ka Odins un Tors nepaliks dzīvot Rīgas zoodārzā. Kā skaidrojis Līdaka, viņiem ir augsta ģenētiskā vērtība, un varētu doties uz citiem zoodārziem radīt pēcnācējus.

Tāpat jādomā par abu brāļu vecākiem - ar māti viņi varēs dzīvot kopā līdz aptuveni divu gadu vecumam, bet ilgāk tas nebūtu vēlams, jo Katrīnai ar Panu Janeku būtu jādod iespēja domāt par nākamajām atvasēm.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!