Foto: DELFI

Otrdienas, 15. aprīļa, rīts Viļņā sācies spraigi – īsi pirms pulksten sešiem glābšanas dienesti saņēmuši izsaukumu, ka uz Vrubļevskas ielas alnis apskādējis automašīnu VW Golf, bet pēc notikušā ielecis Neres upē.

Notikuma vietā ieradušies ugunsdzēsēji, lai glābtu nelaimē nonākušo dzīvnieku, bet Viļņas Vides aizsardzības departamenta vadītājs Mikola Bekasenas satrauktos mediju pārstāvjus un notikušā aculieciniekus mierinājis, ka aļņi ir lieliski peldētāji.

"Aļņi un brieži ļoti labi peld. Pārpeldēt Neri viņam ir tīrais nieks. Problēmas var rasties tikai tad, ja dzīvnieks ir ievainots," skaidrojis Bekasenas , kurš gan arī atgādinājis pērnā gada nelaimi, kad upē bija iekrituši trīs aļņu mazuļi, kuri gājuši bojā, jo viņiem nav bijis spēka izķepuroties.

Kā vēsta Lietuvas DELFI, aļņa glābšanas operācijā iesaistījušies daudzi - ūdenī iekritušajam dzīvniekam nopakaļus ar gumijas laivu brauc ugunsdzēsēji, bet krastā dežūrē policija un vides aizsardzības speciālisti.

To, kā īsti rīkoties šādā situācijā, neviens gan īsti nespēj saprast, bet nolemts, ka alnis pa upi tiks pavadīts līdz pilsētas robežām.

"Dzīvnieks varētu svērt aptuveni 200 kilogramus. Iedomājieties, kas notiks, ja alnis pilsētā iznāktu krastā. Viņš var iekļūt avārijā," lēmumu pamatojuši atbildīgo dienestu pārstāvji, kuri atgādinājuši, ka ik pavasari Viļņā iemaldās vismaz viens alnis.

Tiesa, līdz šim viņu liktenis nav bijis laimīgs - savulaik viens dzīvnieks gājis bojā sadursmē ar automašīnu, cits alnis ieskrējis bērnudārza teritorijā un arī gājis bojā.

Tiek pieļauts, ka upē ielekušais alnis ir aptuveni gadu vecs. Kā skaidrojuši vides eksperti, šajā laikā aļņu mātītes gaida pēcnācējus un pusaugu bara iemītnieki tiek padzīti.

"Daži no viņiem nezina, kurp doties. Tad viņi nonāk pilsētā un apjūk. Mēs ceram, ka alnis nenosals un izdosies viņu izvadīt ārā no pilsētas," notikušo komentējis Bekasenas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!