Foto: Privātais arhīvs
Aizvadītajās brīvdienās kāda mednieku ģimene no Alabamas uzstādījusi rekordu, noķerot pašu lielāko aligatoru šo reptiļu medīšanas vēsturē štatā, bet, iespējams, arī visā pasaulē.

Kā vēsta ārvalstu mediji, milzīgo dzīvnieku, kura garums sasniedz 4,5 metrus, bet svars - 505 kilogramus, Stoksu ģimenes pārstāvji noķēruši netālu no Tomastonas pilsētas.

Lai tiktu galā ar plēsoņu, Stoksu ģimenei, kuras sastāvā ir Mendija Stoksa, viņas vīrs Džons un brālis Kevins Dženkinss, kā arī viņas bērni - 16 gadus vecā Savanna un 14 gadus vecais Pārkers, bija nepieciešamas desmit stundas.

Medības, kas sākās piektdienas vakarā, ilga visu nakti un beidzas tikai sestdienas rītā.

"Reptilis bija ļoti mierīgs un nekādu uzmanību mums nepievērsa. Tomēr, kad es nospiedu gaili, ūdens mums visapkārt burtiski uzsprāga," cīniņa detaļas atstāstījusi Mendija.

Ne mazums spēku prasījusi arī medījuma nogādāšana krastā - ģimene salauza vinču, ar ko parasti ķer krokodilus, tāpēc dzīvnieka transportēšanai tika izsaukts ekskavators, kas ģimeni un aligatoru nogādāja oficiālās svēršanas vietā.

Aligatori ir vienīgie plēsoņas, kuru medības Alabamas štatā ir oficiāli atļautas. Stoksu aligatora rumpja apkārtmērs bijis 1,8 metri, tāpēc tas atzīts par lielāko štatā noķerto reptili, taču pastāv iespēja, ka tas ir arī lielākais visā pasaulē.

Pēc svēršanas un mērīšanas procedūras ģimene nofotografējās ar savu noķerto gigantu, bet viņa līķi pēc tam aizsūtīja pie taksidermista, kas no briesmoņa izgatavos izbāzeni.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!