Foto: Vida Press
Britu dabas fotogrāfam Semam Hobsonam izdevies iemūžināt apburošus kadrus ar pozēt mīlošiem burundukiem, kas burtiski ir kolonizējuši visu Kanāriju arhipelāga Fuerteventuras salu.

Patiesībā gan šie grauzēji ir nevis burunduki, bet gan Ziemeļāfrikas zemes vāveres (Atlantoxerus getulus), kuras 1965. gadā masveidā tika ievestas šajā salā, bet tūristi viņas nesauc nekā savādāk kā par burundukiem.

Šie dzīvnieki ir mazāki par parastajām vāverēm, 15 līdz 23 centimetrus gari, ar kuplu jo kuplu asti, kas ir tikpat gara kā pārējais ķermenis.

"Vāverēm te ir ļoti laba dzīve; iespējams tāpēc, ka te viņas mazāk nekā dzimtajā Āfrikā cieš no parazītiem. Vienīgi klijāniem šīs vāveres dikti iegaršojušās, tāpēc viņu skaits strauji samazinās.

Šīs vāveres dievina sauli, tāpēc visvairāk viņas var satikt dienvidū, bet ļoti maz - no rītiem. Ja ir vējains laiks, tad viņas salien savās aliņās un nevar satikt nevienu.

Bet gan es, gan, domāju, daudzi tūristi, ir pārsteigti, cik viņas ir draudzīgas, cik ļoti labprāt nāk pie cilvēkiem un - pats svarīgākais - ļoti labprāt pozē fotokameru priekšā," par savu veikumu stāstījis Hobsons, kura bildes jau guvušas plašu atsaucību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!