Foto: Privātais arhīvs
Kanādas veterinārārsti veiks retu operāciju kaķim, kuram vienlaikus ir gan vīrišķie, gan sievišķie dzimumorgāni – pēc ķirurģiskas iejaukšanās, kas kaķa saimniekam izmaksās 1500 ASV dolārus, dzīvnieks kļūs par tēviņu.

Kā vēsta izdevums The Metro, klaiņojošo kaķi, kurš vēlāk nosaukts par Mitensu (attēlā), uz ielas atradusi Ņūfaundlendas provinces Heart's Desire pilsētiņas iedzīvotāja Kolīna Klārka-Mērfija.

Fakts, ka šis kaķis ir hermafrodīts, atklājies, kad sieviete viņu aizvedusi pie veterinārārsta, un mediķis izteicis pārliecību, ka kaķim nepieciešama operācija, jo dubultās ģenitālijas rada problēmas urinēšanas un defekācijas laikā.

Kaķa saimniece sākumā vēlējusies, lai Mitenss kļūst par mātīti, taču veterinārs ieteicis viņu padarīt par tēviņu.

Finansēt operāciju uzņēmies kāds Klārkas-Mērfijas ģimenes draugs, kurš nepieciešamos līdzekļus vāc ar sociālā tīkla Facebook starpniecību, pārdošanā izliekot lietotas personīgās mantas.

Kaķus dzimtas dzīvnieku vidū hermafrodītisms tiek uzskatīts par iedzimtu kroplību un tiek iedalīts viltus un īstajā hermafrodītismā.

Īstais hermafrodītisms ir vienlaicīga tēviņa un mātītes dzimumdziedzeru attīstīšanās, savukārt viltus hermafrodītisms - vienlaicīga tēviņa un mātītes ārējo dzimumorgānu attīstīšanās, kamēr dzīvniekam ir vai nu tikai olnīcas, vai tikai sēklinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!