Foto: RIA Novosti/Scanpix
Uz kādu privātu zooloģisko dārzu Pleskavas apgabalā ļaudis atnesuši mazu, nevarīgu aļņu mazulīti, taču zoodārza saimnieks Andrejs Gološčapovs viņu atgriezis pie veselības un pat uzņēmis pie sevis mājās.

Alnītis, kurš nosaukts par Lososiku, pie Andreja dzīvo jau divus mēnešus un jau ir pilnībā pieradis pie cilvēku klātbūtnes un dzīves apstākļiem.

"Kad mums viņu atnesa, alnītis bija ļoti vārgs, pat pastaigāt nespēja. Mēs turējām viņa galvu un no pudelītes lējām mutē kazas pienu. Bet nu jau Lososiks ir atlabis un caurām dienām pa teritoriju dauzās ar stirniņām.

Tomēr katru vakaru viņš pārnāk mājās un noveļas uz dīvāna. Cik ilgi tas turpināsies, mēs nezinām. Visticamāk, līdz tam brīdim, kamēr viņš spēs iespraukties pa durvīm," Krievijas medijiem stāstījis Andrejs.

Mājas saimnieks, kurš pēc profesijas ir zoologs, ar Lososiku ēd pie viena galda - viņš savu "mājdzīvnieku" baro ar sagrieztiem gurķiem un rudzu maizi. Pēc maltītes gan Lososiks kļūstot domīgs.

"Iekārojas dīvānā starp spilveniem un domā par savām alnīgajām lietām. Stundām tā var nogulēt. Piedāvāju viņam avīzi palasīt, televizoru ieslēdzu, bet visas šīs muļķības tikai novērš mūsu Lososika uzmanību no svarīgajām domām," stāsta Andrejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!