Foto: Vida Press
Ketapangas pilsētas Starptautiskais orangutanu glābšanas centrs Indonēzijā ticis pie kārtējā pamestā orangutanu mazuļa, kurš bijis tik kritiskā stāvoklī, ka viņa glābšanai bijušas jāpieliek īpaši lielas pūles.

Mazulis nosaukts par Budi, un iepriekšējos desmit mēnešus viņš dzīvojis pie kādas vecas sievietes ļoti attālā lauku reģionā, kura mazo dzīvnieciņu pamestu bija atradusi mežmalā.

Visus desmit mēnešus Budi dzīvoja vistu būrī un tika barots vienīgi ar kondensēto pienu, taču, kad viņa veselības stāvoklis bija kļuvis bīstams, sieviete sazinājās ar orangutanu glābējiem.

Pēc ārkārtīgi gara un grūta ceļa pakaļ mazulim centra darbinieki konstatēja, ka nepietiekamās barības dēļ viņš ir ārkārtīgi slims, bet ierobežoto kustību dēļ arī ar fiziskās attīstības traucējumiem.

Tagad par mazo Budi cilvēki rūpējas 24 stundas diennaktī, un viņa veselība manāmi uzlabojas.

"Mēs pat iedomāties nespējam, kādas sāpes mazajai radībiņai bijis jāpārcieš. Katru reizi, kad ārsti viņam pieskaras, viņš sāpēs saraujas un acīs parādās asaras.

Tas patiešām ir brīnums, kā Budi spējis tādos apstākļos tik ilgi izdzīvot, taču viņš ir ļoti drošsirdīgs un visiem spēkiem cīnās par atlabšanu," medijiem stāstījusi centra darbiniece Karmele Sančesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!