Foto: Vida Press

Izdevniecība Maverick Arts laidusi klajā neparastu kalendāru 2015. gadam: tajā redzamas vāveres, kas dara ikdienišķus cilvēku darbus – mazgā veļu, pārbauda pastu un pat "pievemj" podiņu.

Kalendāra nosaukums ir May Contain Nuts, un tā autore ir dzīvnieku mīļotāja Nensija Rouza no Halifaksas Kanādā.

Viņa pastāstījusi, ka savā piemājas dārzā izveidojusi miniatūras dekorācijas, kurās vāveres pievilinājusi ar riekstiem, tiesa, citreiz nācies gaidīt pat vairākas dienas, līdz vāvere "pozēs" tieši tādā veidā, kā viņa iedomājusies.

"Parasti visās fotogrāfijās vāveres izskatās vairāk vai mazāk vienādi, taču, izveidojot viņām šādus apstākļus, uzreiz iezīmējas katras vāveres personība," stāsta Nensija, kura ir pensionāre un šai nodarbei var veltīt daudz laika.

Tā kā viņai ir laba iztēle, sieviete izdomājusi 12 dažādas situācijas katram mēnesim, un nu vāveres ir apskatāmas atbilstoši Lieldienām, Helovīnam, kā arī dažādiem ikdienas darbiem.

"Vāveres ir ļoti ziņkārīgi zvēriņi, tāpēc pievilināt viņas nav grūti, taču reizēm paiet dažas stundas un nomainās vairākas vāveres, līdz kāda no viņām nostājas tik ideāli, ka bilde ir derīga kalendāra," komentē Nensija.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!