Foto: AP/Scanpix
Johannesburgas zooloģiskajā dārzā mūžībā aizgājies pēdējais Āfrikā dzīvojošais baltais lācis Vangs (attēlā) — viņš uz labākiem medību laukiem devies 28 gadu vecumā.

Kā vēsta ārvalstu mediji, milzīgais plēsējs iemidzināts, jo viņu pārlieku bija nomocījušas dažādas veselības likstas - pēdējo gadu laikā dzīvniekam streikoja aknas un viņš cieta no hroniska artrīta.

Lai gan kopēji dažādos veidos centās dzīvnieku uzmundrināt, cerot uz atveseļošanos, gaidītā rezultāta nebija un zoodārza veterinārārstam nācās pieņemt lēmumu par eitanāziju.

Problēmas ar veselību Vangam sākās 2010. gada novembrī, bet šī gada sākumā slimības saasinājās. Vanga kopēji to skaidro ar faktu, ka lācis zaudēja savu partneri Džī Bī, ar kuru kopā bija nodzīvojis 27 gadus.

Vangs pasaulē bija nācis 1985. gada 21. decembrī Japānā, bet gada vecumā viņš tika pārvests uz Johannesburgas zooloģisko dārzu, kur tad arī vadīja savu mūžu.

Visticamāk, Vangs kļūs par pēdējo polārlāci, kurš jebkad dzīvojis Dienvidāfrikā, jo 2010. gadā tur stājās spēkā aizliegums ievest baltos lāčus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!