Foto: Vida Press
Norvēģijā populārs kļuvis kāds neparasts draugu pārītis – suns Tinijs un lapsa Snifers. Suņuka saimnieks Torgess Berge sava mīluļa draudzību pat nolēmis izmantot cēliem mērķiem, un nākamgad tiks izdota grāmata, kurā tiks atspoguļoti abu draugu piedzīvojumi.

Kā ārvalstu medijiem norādījis Berge, šādā veidā viņš nolēmis pievērst sabiedrības uzmanību dzīvnieku nogalināšanai kažokādu dēļ - grāmatā norvēģis iecerējis parādīt, ka lapsas ir tik radniecīgas cilvēku labākajiem draugiem, ka nepieciešams krietni apdomāt, vai tās jānogalina skaistu kažoku dēļ.

"Snifers un Tinijs vēlas, lai mēs izplatām viņu vēstījumu par kažokādām un draudzību - lapsa ir mežu suns ar tādām pašām reakcijām un uzvedību kā mūsu mājdzīvnieki," skaidrojuši grāmatas veidotāji.

Iecerēts, ka grāmata iznāks 2014. gadā, un daļa no pārdošanā iegūtajiem līdzekļiem tiks ziedota cīņai pret kažokādu industriju, un tās autori cer, ka Tinija un Snifera piemērs kalpos cilvēkiem par atgādinājumu, ka neviens dzīvnieks nedrīkst mirt cilvēku ārišķību dēļ.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!