Foto: DELFI

Svētdien, 1. aprīlī, telekanāla LNT šovā Zelta ķepa 2012 tika noskaidroti četri četrkājaiņi, kuri pievienosies pirmā raidījuma veiksminiekiem un Lieldienu nedēļas nogalē cīnīsies par 1000 latu lielo balvu šova fināla raidījumā.

Svētdienas vakarā sacensību atklāja borderkolliju kucīte Lista, kuras īpašais talants bija skriešana, bet šova skatītājiem suņu meitene kopā ar savu saimnieci Svetlanu demonstrēja īpašu vingrojumu programmu, burbuļu ķeršanu un citas īpašās sunītes spējas.

Kā otrais uz skatuves kāpa trīs gadus vecais basets Čārlijs, kura īpašais talants, pēc viņa saimnieces Diānas domām, ir dziedāšana līdzi mutes ermoņikām, ko suns, lai gan bija nedaudz sabijies un sakautrējies, arī nodemonstrēja šova skatītājiem.

Šovā piedalījās arī Ķīnas cekulainie suņi Candy un Dusiks, kuri bija tik sakautrējušies, ka savu īpašo talantu - dejošanu - nevēlējās demonstrēt, sabiedriskā triku meistare Esta kopā ar atraktīvo saimnieku Alenu, kā arī trusene Paulīne, kuras talants ir lēkšana pāri barjerām.

Lielas skatītāju un žūrijas simpātijas izpelnījās divus gadus vecais labradora retrīvers Teodors, kurš ikdienā pavada savu neredzīgo saimnieku Alekseju - lai kļūtu par pavadoni, Teodors ticis apmācīts 16 mēnešus un tagad kļuvis par neaizvietojamu sava saimnieka biedru.

Tāpat šova otrajā pusfinālā piedalījās Džeka rasela terjers Odijs, kurš demonstrēja savu īpašo futbola bumbas dzenāšanas talantu, kā arī "liels suns mazā iepakojumā" Zāra, kura prot rēķināt.

Žūrijas komisijā svētdienas vakarā dzīvniekus vērtēja Dailes teātra aktieris Dainis Grūbe, pasākumu organizatore, bijusī TV "seja" Sindija Vilde un žurnāla Astes mākslinieciskā redaktore Ārija Lipska, un visi dalībnieki no žūrijas saņēma maksimālo ķepu skaitu.

No otrā raidījuma šova finālam kvalificējās Teodors ar saimnieku Alekseju, Zāra ar saimnieci Ramintu, Esta ar saimnieku Alenu un borderkolliju kucīte Lista.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!