Foto: DELFI

Svētdien, 8.aprīlī, noslēdzās Latvijā pirmais šovs ķepaiņiem un astaiņiem Zelta ķepa 2012, kurā uzvarētāja laurus plūca un galveno balvu 1000 latu apmērā ieguva vācu aitu suns Argo (attēlā).

Šova fināla raidījumā piedalījās astoņi suņi, kuru priekšnesumus vērtēja uzņēmējs un reperis Ozols, dziedātāja Aija Andrejeva un žurnāla Aste mākslinieciskā redaktore Ārija Lipska.

Kā pirmā uz skatuves kāpa mazā papilonu meitene Zāra ar savu saimnieci Ramintu un asistentēm - kucīte ar saimnieces un meiteņu atbalstu mēģināja skatītājiem parādīt, kā kāpa Miķeļtornī un citas prasmes, kā arī savas rēķināšanas iemaņas. Viņai uz skatuves pievienojās Zāras skolotāja Grācija, kura spridzināja balonus.

Otrais uz skatuves kāpa vācu aitu suns Argo kopā ar savu saimnieci Loretu, kurš uz skatuves no degošas mājas iznesa dzīvu trusi, viņam sekoja veimāriete Esta ar saimnieku Alenu un savām atvasēm.

Kā ceturtā startēja samojedu kucīte Dakota, kas ar saimnieces Amanda palīdzību demonstrēja Lieldienām veltītu priekšnesumu, izspēlējot svētku ticējumus. Dakotai sekoja robežsardzes sunenīte, bīglu sugas kucīte Zave ar savu saimnieci Diānu, kuras demonstrēja savas gadu gaitā apgūtās profesionālās iemaņas.

Ar sesto kārtas numuru uz skatuves kāpa borderkolliju kucīte Lista ar saimnieci Svetlanu, kā septītais startēja neredzīgo pavadonis Teodors ar savu saimnieku Alekseju, bet sacensību noslēdza bezšķirnes kucīte Tika ar savu saimnieci Solvitu.

Žūrija visiem finālistiem piešķīra katram pa trim ķepām, tādējādi nodrošinot visu astoņu suņu nokļūšanu līdz skatītāju balsojumam - tajā trešo vietu ieguva Tika, kura ieguva 50 latu naudas balvu, otrajā vietā ierindojās Teodors, kurš saņēma 100 latu lielu balvu, bet uzvaras laurus plūca un pirmo Zelta ķepas titulu ieguva vācu aitu suns Argo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!