Lakes Entrance reģionā Viktorijas štatā Austrālijā zvejas traleris noķēris divus metrus garu zivi, kas sava izskata dēļ tiek dēvēta par īstu jūras monstru.

Šī briedīgais radījums ir krokotā haizivs (Chlamydoselachus anguineus), kuras priekšteči uz Zemeslodes mājoja jau pirms 80 miljoniem gadu, un tāpēc šī haizivs tiek saukta par "dzīvu fosiliju".

Kā medijiem paskaidrojis Saimons Bougs no Austrālijas Zvejas asociācijas, neviens no jūrniekiem šādu briesmoni iepriekš nebija redzējis - tikai dzirdējis mītus, ka aizvēsturiskos laikos tāds esot dzīvojis.

"Šī zivs patiešām izskatās 80 miljonus gadu veca - tā ir tik aizvēsturiska, ka izskatās, kā nākusi no cita laikmeta," komentējis Bougs.

Pēc ihtiologu vārdiem, šī zivs parasti mitinās aptuveni 1200-1500 metru dziļumā, bet zvejnieki konkrēto eksemplāru izvilkuši no 700 metru dziļuma. Līdz ar to var teikt, ka zivij nepaveicās, ka bija izdomājusi uzpeldēt nedaudz augstāk.

"Šai zivij ir 300 zobi vismaz 25 rindās, un, ja iekļūsiet viņas mutē, ārā vairs netiksiet. Zobārstam droši vien būtu jautri, bet nedomāju, ka ar šādu briesmoni jūs gribētu pirms miega biedēt savus bērnus," ironizējis Bougs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!