Rīgas Zooloģiskajā dārzā tīģerienei Katrīnai 13.augustā piedzimuši divi tīģerēni – Tors un Odins, portālu "Delfi" informēja zoodārza pārstāvji.

Vairāk nekā trīs mēnešus zoodārza darbinieki priecīgo notikumu nav publiskojuši. Tā vietā viņi ar bažām sekojuši tīģerēnu attīstībai, kā arī viņu mātes Katrīnas uzvedībai. Savus pirmos 2011.gada jūlijā dzimušos mazuļus tīģeriene toreiz atteicās barot, skaidro Rīgas Zoodārzs. Tādēļ vienīgo izdzīvojušo tīģerēnu Klifu Grantu nācās izaudzināt zoodārza dzīvnieku kopējām.

Kā norādījuši Rīgas Zooloģiskā dārza pārstāvji, ar Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstu šā gada pavasarī starp ielu un tīģeru mītni tika uzbūvēta īpaša, troksni slāpējoša aizsargsiena. Līdz ar to Rīgas Zooloģiskais dārzs var lepoties ar sekmīgu līdzdalību pasaulē apdraudētas sugas – Amūras tīģera – starptautiskajā saglabāšanas programmā.

Tīģerēni 14.novembrī veiksmīgi pārcietuši obligāto vakcināciju. Tādējādi katru dienu no pulksten līdz 13:00 tīģerēnus var apskatīt ikviens zoodārza apmeklētājs.

Amūras tīģeriene Katrīna ir dzimusi Maskavas zoodārzā 2007.gada jūlijā, savukārt Janeks dzimis Nirnbergā, Vācijā. Janeks pēc vairāku gadu dzīves Krakovas zoodārzā Rīgā ieradās 2013.gada decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!