Foto: Vida Press

Piecus mēnešus vecais beļģu aitu suns vārdā Ostītājs (Snuffles) savā īsajā mūžā dzīvojis jau pie četriem saimniekiem, un viņi visi no sunīša atteikušies viņa vizuāla defekta dēļ – izskatās, ka Ostītājam ir divi deguni.

Šī anomālija ir ļoti rets iedzimts defekts, kas gan nekādas veselības problēmas sunim nerada, tomēr visus saimniekus tas tik ļoti mulsinājis, ka viņi viens pēc otra no suņa atteikušies.

Tāpēc katru reizi, kad Ostītājs atkal palika bez saimniekiem, viņš atgriezās Glāzgovas pilsētas suņu patversmē. Tomēr nesen tās darbinieki viņa bēdu stāstu pavēstīja medijiem, un tas Ostītāja dzīvi pilnībā pārvērtis.

Patversmes darbiniece Sandra Loutona Ostītāju aprakstījusi, kā "sirsnīgu, enerģisku, jautru puiku ar zelta sirdi", un, pēc viņas vārdiem, patiešām būtu skumji, ja tik izcilam sunim dzīve būtu jāpavada patversmē.

Pēc tam, kad Ostītāja dzīves stāsts tika atspoguļots vairākos angļu un skotu medijos, par viņu tika izrādīta ļoti liela interese - simtiem cilvēku zvanīja un rakstīja e-pastus, vēloties viņu adoptēt.

Tagad zināms, ka Ostītājs turpmāk dzīvos vienā no Skotijas mazpilsētām, kur mitināsies lielā mājā ar plašu teritoriju, kuru apsargāt.

Jaunais saimnieks ar Ostītāju bija izgājis garā pastaigā un atzinis, ka tik burvīgu suni neesot redzējis nekad mūžā. Un atšķirībā no iepriekšējiem saimniekiem viņu it nemaz nebiedējot Ostītāja neparastais deguns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!