Melburnas veterinārās klīnikas Lort Smith Animal Hospital ķirurgs Tristans Ričs veicis visai neparastu operāciju – viņš ar ķirurģiskām metodēm izglābis desmit gadus vecu zelta zivtiņu vārdā Džordžs (attēlā).

Kā vēsta Austālijas mediji, Džordžam uz galvas bija uzmeties audzējs, tāpēc, lai zivtiņa nenomirtu, bija jāliek lietā skalpelis.

Operācija ilgusi 45 minūtes, kuras laikā zivs ar anestēzijas līdzekļiem bija iemidzināta, un ķirurgs amputēja audzēju, rētu apstrādāja ar audu līmi, kā arī izrakstīja antibiotikas.

Džordža saimnieks, kuram šī operācija izmaksāja aptuveni 200 dolārus, pastāstīja, ka nez vai būtu zivi vedis pie daktera, tomēr pārējās zivis akvārijā bija sākušas Džordžu apcelt.

Lai gan šī operācija ir visai neparasta, doktors Ričs līdzīgu procedūru veicis apmēram desmit reizes. Tiesa, šī ir pirmā reize, kad operācija tika filmēta.

"Zivtiņu saimniekiem jautājums nav par zivīm vispār, bet gan par konkrēto zivi. Ja jums ir mājdzīvnieks, jums ir atbildība par to rūpēties visiem iespējamiem līdzekļiem," pacientu plūsmu skaidrojis doktors Ričs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!