Foto: Privātais arhīvs
Kādas zviedru ģimenes locekļi piedzīvojuši tik lielu pārdzīvojumu, ka iespaidu pietiks uz visu mūžu, - viņus terorizējusi tika liela "žurka no elles", kuras dēļ pat kaķis pārstājis iegriezties virtuvē.

Pirmo reizi kaut ko nelāgu Bengtsonu-Korsasu ģimene no Stokholmas patiešām nojauta brīdī, kad viņu kaķis vārdā Jenots pārtrauca iet virtuvē lakt savu ikdienas piena devu.

Drīz vien noskaidrojās, ka žurka, kuras garums bez astes sasniedza gandrīz 40 centimetrus, ģimenes dzīvoklī nonākusi, izgraužot tuneli starp koka paneļiem un betonu.

"Es biju pilnīgā šokā! Radība bija tik milzīga, ka es nemaz nesapratu, ka tā ir žurka. Nezināju, ka mēdz būt tik lielas žurkas," intervijā izdevumiem "Aftonbladet" vēlāk stāstīja nama saimniece Signe.

Žurka bija komfortabli iekārtojusies zem veļas mašīnas, kur sagrauza ūdens šļūteni un gandrīz izraisīja mājās plūdus.

Signes un viņas divu bērnu centieni žurku nobiedēt palika bez panākumiem. Gluži pretēji - viņa kļuva tik drosmīga, ka regulāri sāka staigāt pa virtuvi un rāpties uz galda. Tad arī ģimenei nācās vērsties pie profesionāļiem, skaidrojot, ka gigantisks grauzējs okupējis viņu dzīvokli.

Deratizācijas speciālisti pūlējās visu dienu, līdz viņu centieni vainagojās panākumiem. Tiesa, lai gan fotogrāfijās beigtā žurka redzama slazdā, tas nebija tiešais viņas nāves cēlonis.

"Viņa nenomira, kad iekļuva peļu slazdā, - viņa centās ar to aizbēgt! Viņa mēģināja noslēpties savā alā, bet tur arī iesprūda. Tieši tas arī kļuva par briesmīgās radības nāves iemeslu," skaidroja Signe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!